Klaus Iohannis, despre rotativa guvernamentală: „Se va încheia pe 30 mai”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Rotativa guvernamentală se va încheia pe 30 mai, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat dacă se va face rotativa, că procedura se va încheia pe 30 mai. „După părerea mea, calendarul inițial al rotației poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai”, a spus președintele.

Același lucru l-a spus Iohannis și celor din PNL.

„I-am rugat să trateze negocierile în coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea. Să fie o parte releventă în păstrarea stabilității guvernării, stabilitatea generală în România, fiindcă numai de instabilitate și de certuri politice nu avem nevoie în situația în care și noi doi am menționat gravitatea crizei cauzate de atacul Rusiei asupra Ucrainei, de problemele de energie, de ambițiile noastre de traziție verde, pentru toate acestea e nevoie de stabilitate, de o guvernare înțeleaptă și de măsuri care vin să sprijine și pe cei care lucreză și au așteptări din partea guvernanților”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că, în esență, „toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înțelepciune”.

 

Klaus Iohannis: Locul României este în Schengen

 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, miercuri, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, aprecierea pentru susţinerea fermă a Germaniei în subiectul aderării României la Schengen şi şi-a exprimat speranţa că prin demersurile de susţinere a efortului european comun de consolidare a securităţii interne şi a protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene se va finaliza aderarea ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie.

„Am discutat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen şi i-am transmis domnului preşedinte aprecierea pentru susţinerea fermă şi activă a Germaniei în acest dosar. Sper că prin demersurile noastre de susţinere a efortului european comun de consolidare a securităţii interne şi a protecţiei frontierelor externe ale Uniunii Europene vom reuşi să finalizăm aderarea României la Schengen, pentru că locul nostru, fără nicio îndoială, este în Schengen”, a spus şeful statului, după întrevederea cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier.

Preşedintele Germaniei efectuează până vineri o vizită de stat în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel