Klaus Iohannis: "Legea se aplică, se impune, nu se discută! Cine nu se conformează va fi amendat!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a revenit cu un mesaj ferm pentru cei care nu respectă regulile impuse de autorităţi privind distanţarea socială şi autoizolarea.

Şeful statului a avut o şedinţă de evaluare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

"Am instituit starea de urgenţă, după care ministrul de Interne a venit în completare cu ordonanţele militare, iar ministrul Sănătăţii cu ordone ale minsitrului. Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populaţiei din România şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical.

Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă e una foarte serioasă şi cu atât mai mult, trebuie cu toţii să respectăm legislaţia, ordonanţele şi ordinele în vigoare.  Dar un aspect foarte special îl reprezintă siguranţa şi ordinea publică. Exact asta a fost tema discuţiei pe care am încheiat-o cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat Despescu de la Interne. Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut şi am pus un accent foarte clar şi ferm pe ceea ce se numeşte impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă. Foarte mulţi români au înţeles aceste lucruri", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni.

 

Klaus Iohannis: "Legea nu se discută! Cine nu se conformează va fi amendat!"

 

Şeful statului a vorbit şi despre cei care nu se conformează regulilor, şi le transmite că măsurile sunt luate în serios de autorităţi, iar cei care se abat de la ele vor fi amendaţi.

"Ce se întâmplă cu cei care nu au înţeles? Sau, mai rău, nu vor să înţeleagă. Ei, aceştia vor fi amendaţi pur şi simplu. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat!

Autorităţile au lucrat foarte serios. De la începutul pandemiei, s-au dat peste 78.000 de amenzi. În acest sens, vă spun, legea este clară! Este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor. Cine nu respectă, va fi amendat! Respectaţi normele de conduită, nu vă daţi mâna, nu vă îmbrăţişaţi, păstraţi distanţa", a conchis preşedintele Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel