Klaus Iohannis, ANUNŢUL MOMENTULUI: "Veşti bune! De la 1 iunie..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Klaus Iohannis anunță relaxarea măsurilor începând cu 1 iunie. Ce vor avea voie să facă românii de la începutul lunii viitoare:

"Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de eprsoane la terapşie intensivă. Deci, nu putem să vornim de o reducere semnificativă a epidemiei.În consecinţă, în continuare, atenţie! Atenţie! Atenţie!

În ceea ce priveşte, totuşi, măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activităţi care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile.

Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este, însă, clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puţin doi metri, maxim patru persoane la o masă şi în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici e nevoie de păstrarea distanţei de  cel puţin doi metri între scaunele de plajă.

Tot de la 1 iunie, va fi reluat transportul internaţional rutier şi feroviar, în condiţii de siguranţă, de distanţare şi de igienă.

Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă vor trebui să fie aşezaţi pe scaune la distanţele care sunt impuse de regulile de distanţare, cu un control foarte strict la intrare şi cu respectarea tuturor normelor de igienă.

În ce priveşte deplasările în afara localităţii, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declaraţie când ieşim cu maşina, cu piciorul sau cu bicicleta din localitate.

În ce priveşte competiţiile sportive, avem şi aici o veste bună. Se vor putea relua competiţiile sportive începând din 1 iunie. Dar atenţie! Pentru sporturile care se practică afară, în aer liber şi mai puţin sporturile de contact. Deci, competiţiile vor fi posibile în aer liber, mai puţin competiţiile de contact şi competiţiile se vor desfăşura, în această etapă, fără spectatori", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel