Kelemen Hunor, la Cluj, în fața maghiarilor: "Aici, pe pământ natal, să ne păstrăm identitatea"

Narcis Popa |
Data publicării:

 Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj maghiarilor din România la aniversarea a 30 de ani de la înființarea Uniunii și a spus că aici, pe pământul natal, aceștia trebuie să își păstreze identitatea națională.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, la aniversarea a 30 de ani de la înființarea UDMR, că maghiarii vor o țară în care cetățenii să fie egali și comunitățile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci și în ceea ce privește drepturile reale.

„Ce ne așteaptă în viitor, care este sarcina noastră de care trebuie să ne achităm? Vestea bună este că, uitându-mă la provocările aflate în fața noastră, la starea societății românești, vom avea mult de lucru, nu ne vom plictisi. Așa este traiul minoritar, de 100 de ani cunoaștem țelul și sarcina, trebuie să construim comunitatea noastră, acesta rămâne un țel până ce apar provocări care să urmărească asimilarea. Noi, aici, pe pământul natal, trebuie să ne păstrăm identitatea națională și trebuie să rămânem, în continuare, o comunitate puternică, trebuie să dăm sens traiului comunitar. Știm ce fel de țară vrem, ce fel de viitor vrem pentru maghiarii din Transilvania. Vrem o țară în care cetățenii să fie egali și comunitățile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci și în ceea ce privește drepturile reale, acolo unde este stimă și încredere față de ceilalți”, a spus Kelemen.

Acesta a susținut că la 30 de ani de la înființarea UDMR, membrii săi au motive de mândrie, întrucât Uniunea este „un succes story în Europa de Est”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel