Kelemen Hunor, despre cazul Ditrău: „Nu e o vină colectivă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Digi24, că ceea ce s-a întâmplat la Ditrău este „absolut regretabil” și că „orice intoleranță trebuie respinsă, indiferent din partea cui vine”. Liderul UDMR a precizat că au existat cazuri similare la Cluj și în Vâlcea, dar care nu au fost atât de mediatizate.

„Ceea ce s-a întâmplat este absolut regretabil. S-a întâmplat și în altă parte, s-a întâmplat și în Vâlcea, s-a întâmplat și la Cluj, dar nu a fost mediatizat. Orice astfel de intoleranță trebuie respinsă, indiferent din partea cui vine, dacă sunt implicați oameni simpli sau oameni de conducere. Nu se poate accepta. Nu contează de unde vine o astfel de inițiativă sau un astfel de act", a declarat Kelemen Hunor.

„Nu trebuie toată comunitatea stigmatizată, pentru că nu e nicio vină colectivă. A fost un conflict de muncă de la care lucrurile au plecat spre această involuție, dar în acest moment lucrurile s-au calmat. Pe de altă parte, în continuare vom avea nevoie de forță de muncă, pentru că nu avem forță de muncă și trebuie să aducem de undeva, cu acte în regulă, în mod legal, ceea ce se și întâmplă în România, în toate zonele și aproape în toate sectoarele economice, de la turism, la construcții. Nu vom scăpa de acest lucru și de aceea trebuie să avem răbdare, trebuie să știm să explicăm de ce se întâmplă acest lucru și să nu acceptăm acte de intoleranță", a spus președintele UDMR.

 

Hunor: „Despre orice discutăm, tot la educație ajungem”

 

„Putem discuta de educație. Sunt de 50 – 60 de ani (oamenii – n.r.) și probabil că ei sunt cei care în această perioadă au pierdut cel mai mult, nu mai pot fi educați la școală. Ce facem cu generațiile care cresc în prezent. Despre orice discutăm, tot la educație ajungem. Și la Mediu, și la spitale, și la infrastructură, tot la educație ajungem", a mai spus Kelemen Hunor, liderul UDMR.

La începutul lunii februarie, cazul angajaților singalezi la brutăria din Ditrău a devenit public. Localnicii s-au revoltat atunci împotriva migranților veniți să lucreze în comuna lor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel