JO Tokyo: China conduce clasamentul pe națiuni, cu 11 medalii. România pe locul 24, cu o medalie de argint la spadă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Jocurile Olimpice au început vineri, 23 iulie, în Japonia, la Tokyo, în condiții fără precedent, impuse de pandemia de COVID 19. După trei zile de concurs au fost decernate 29 de titluri de campion olimpic, China ocupând prima poziție în clasamentul pe națiuni. 

Echipa olimpică a României a obținut în aceste prime 3 zile de concurs o medalie olimpică de argint, prin Ana Maria Popescu, la spadă, medalie care situează România pe locul 24, la egalitate cu alte 6 națiuni, care la rândul lor au câștigat câte o medalie de argint (Belgia, Bulgaria, Columbia, Georgia, Spania și India).

Locul 1 în clasamentul general este ocupat de China, care a câștigat până acum 11 medalii, din care 6 de aur, una de argint și 4 de bronz.

Pe poziția secundă se situează Japonia, cu 5 medalii de aur și una de argint, locul 3 revenind Statelor Unite, cu 10 medalii, din care 4 de aur, 2 de argint și 4 de bronz.

Pe 4 și pe 5 sunt în ordine Coreea de Sud, cu 2 medalii de aur și 3 de bronz, și Comitetul Olimpic Rus, cu 7 medalii, din care una de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

Până acum 35 de națiuni au obținut cel puțin o medalie la Tokyo, din cele 207 delegații olimpice reprezentate, 19 dintre ele având la activ un singur trofeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel