Japonezii au descoperit masca cu anticorpi din ouă de struț pentru a detecta coronavirusul

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O mască de față cu anticorpi din ouă de struț pentru a detecta coronavirusul a fost realizată în Japonia.

Cercetătorii de la Universitatea Kyoto din Japonia au creat o mască pentru care au folosit anticorpi extrași din ouă de struț. În cazul în care persoanele sunt infectate cu SARS-CoV-2, masca strălucește sub lumină ultraviolet, scrie Mediafax.

Universitatea Kyoto din Japonia a descoperit o nouă metodă care detectează coronavirusul pe mască.

Cercetătorii au creat o mască pentru care au folosit anticorpi extrași din ouă de struț. Ideea a venit după ce au pornit de la studii anterioare, în care au descoperit că păsările au o rezistență puternică la COVID-19.

Măști purtate timp de 8 ore

 

În studiul efectuat ulterior, participanții au purtat măștile timp de 8 ore, după care filtrele au fost înlăturate și pulverizate cu o substanță chimică ce strălucește sub lumina ultraviolet, în cazul în care persoanele erau infectate cu SARS-CoV-2.

Tehnologia a fost testată timp de 10 zile într-un experiment în care au fost implicate 32 de persoane infectate cu COVID-19. În urma testelor, cercetătorii au descoperit că toate măştile pe care acestea le purtau străluceau sub lumina UV, informează Reuters, citat de Aleph News.

Ce amenzi riscă austriecii care vor refuza să se vaccineze împotriva COVID-19

 

Austriecii care vor refuza vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea să fie amendaţi cu sume între 600 şi 3.600 de euro. Totuşi, persoanele cărora li s-au aplicat amenzi vor putea evita plata acestora dacă, în schimb, se vor vaccina, a precizat ministrul pentru Constituţie, Karoline Edtstadler.

Obligativitatea vaccinării ar rămâne în vigoare timp de doi ani. Vor fi exceptaţi copiii până la vârsta de 14 ani, femeile însărcinate, persoanele care vor prezenta o recomandare din partea unui medic şi cele care au avut COVID-19 şi s-au vindecat de mai puţin de 180 de zile.

În Austria, peste un milion de oameni nu sunt vaccinaţi, 'mult prea mulţi', a arătat Edtstadler. Conform proiectului, un registru de vaccinare va fi comparat din trei în trei luni cu o listă a rezidenţilor, ceea ce va face posibilă identificarea nevaccinaţilor şi aplicarea amenzilor.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel