Surse. Jandarmeria și Poliția au primit ordin să nu provoace protestatarii și să fie cât mai discreți

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Oreste
Sursa foto: Facebook Oreste

Primele incidente din Piața Victoriei au avut loc în jurul orei 12. Poliția și Jandarmeria au primit însă ordin să nu provoace cetățenii, să dialogheze, să medieze, și să fie cât mai discreți. De altfel, o degenerare a situației din Piața Victorie va avea o victimă politică sigură- Viorica Dăncilă, care poate să-și ia adio de la turul doi al alegerior prezidențiale, spun analiștii politici. Un nou 10 august 2018 să fie exclus, ne-au declarat surse din cadrul poliției.

O persoană a fost amendată pentru că a parcat neregulamentar în fața Guvernului. Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat că este ”o zi a dialogului”, iar amenda a venit deoarece mașina punea în pericol siguranța cetățenilor.

”Conducătorul vehicului a fost sancționat inițial pentru că a staționat într-o zonă care nu permite staționarea. Ulterior i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile pentru că a refuzat să mute automobilul. Vom merge în continuare pe latura dialogului pentru că nu dorim ca nicio persoană să se considere tensionată, dar oamenii trebuie să înțeleagă că legea este aceeași pentru toată lumea. Vor fi luate toate măsurile ca cei care participă astăzi să fie în siguranță. Este o zi a dialogului”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Reprezentanții Jandarmeriei au declarat și ei că protestul se desfășoară în cadru legal și că își doresc un dialog cât mai deschis:

„Un prim pas a fost făcut de cei care au organizat protestul, pentru că au obținut toate autorizațiile necesare. Deci vorbim de manifestații care se desfășoară într-un cadru legal și la care avem obligația să asigurăm din punct de vedere legal toate condițiile ca să se desfășoare așa cum trebuie. Organizatorul, participanții vor avea o relație directă și elementele de dialog, niște patrule speciale și ne dorim ca acest dialog să fie unul deschis, transparent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel