Proteste violente în Indonezia: Jakarta FIERBE. Tinerii se opun modificării Codului Penal de teamă că lupta ANTICORUPȚIE va fi subminată (FOTO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Adek Berry, Dany Krisnadhi, Albert Ivan Damanik, @afpphoto / Antara Photo Agency via @reuters / Kusumadireza, Tatan Syuflana, @apnews |
Adek Berry, Dany Krisnadhi, Albert Ivan Damanik, @afpphoto / Antara Photo Agency via @reuters / Kusumadireza, Tatan Syuflana, @apnews |

Modificarea legilor justiției și riscul subminării justiției prin celebra Ordinanță 13 a scos, anul trecut, sute de mii de români în stradă. Un fenomen similar se petrece în aceste zile în Indonezia. Mii de studenți au luat cu asalt capitala Jakarta militând împotiva schimbării legilor justiției.

Manifestanții din Indonezia s-au întors pe străzile capitalei Indoneziei, Jakarta, pentru o a doua săptămână de proteste prin care se opun modificărilor codului penal și unei noi legi care îi face să se teamă că lupta împotriva corupției va fi subminată. ⁠ Şi în alte oraşe mari, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi arătat nemulţumirea faţă de schimbările legislative.

Cel puțin 300 de oameni au fost răniți în timpul protestelor din Indonezia, iar un student în vârstă de 21 de ani a murit joi, după ce a fost împușcat în piept în timpul unui miting. „Protestele nu sunt asociate cu un partid politic sau veun grup, ci sunt conduse de studenți, care au reprezentat adeseori o forță pentru schimbări politice în Indonezia“, relatează Al Jazeera pe pagina de Instagram.⁠

Mii de studenţi protestează în Indonezia împotriva unui nou cod penal care, printre altele, interzice sexul în afara căsătoriei. Protestatarii spun că noul cod penal încalcă dreptul la liberă exprimare şi discriminează împotriva minorităţilor, femeilor şi minorităţilor sexuale. Susţinătorii legii, inclusive grupurile islamice, spun că schimbările reflectă „caracterul şi personalitatea poporului şi naţiunii indoneziene”.

Modificările la codul penal al ţării includ, printre altele, pedepse pentru insulte aduse preşedintelui ţării, pedepse de până la patru ani pentru avort „nejustificat” (este permis în cazurile de viol sau urgenţă medicală), dar şi pedepse cu închisoare pentru „practicarea magiei negre”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel