Erupție vulcanică uriașă în Indonezia. Cel puțin un mort și 41 de răniți

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Erupție vulcanică uriașă în Indonezia. Cel puțin un mort și 41 de răniți - VIDEO
Erupție vulcanică uriașă în Indonezia. Cel puțin un mort și 41 de răniți - VIDEO

Vulcanul Semeru din provincia Java de Est din Indonezia a erupt sâmbătă. Mii de oameni au fost evacuaţi din zonă. Potrivit unui bilanț provizoriu, o persoană a murit, iar alte 41 au fost rănite.

Vulcanul Semeru din provincia Java de Est erupt sâmbătă, aruncând o coloană de fum şi cenuşă. Mii de oameni au fost evacuați din zonă, au anunțat autorităţile.

„Erupţia a ucis cel puţin o persoană şi a rănit alte 41”, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Jakarta, Indah Masdar, şeful adjunct al districtului Lumajang.

 

Budi Santosa, şeful departamentului de gestionare a dezastrelor din provincia Java de Est, a declarat sâmbătă că două subdistricte au fost „grav afectate” de erupţia vulcanului. Santosa a susţinut în conferinţa de presă că unităţile medicale din zona dezastrului vor putea găzdui victimele.

 

Imaginile surprinse arată cum localnicii speriaţi fug din calea pericolului

 

Mirosul de sulf a fost raportat în jurul orei 15.00, ora locală (3.00 ET), conform Postulului de Observare a Vulcanului „Muntele Semeru”. Nori fierbinţi de cenuşă s-au revărsat peste un sat din Java de Est, Sapitarang, din districtul Pronojiwo.

Imaginile surprinse arată cum localnicii speriaţi fug din calea pericolului. Autorităţile s-au mobilizat pentru a putea face faţă situaţiei de criză. Zona din apropierea vulcanului a fost evacuată şi oamenii vor fi relocaţi, informează Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel