Jaf de sute de mii de euro în Austria. Patru români condamnați, unul dintre ei se apără: "Am vrut doar un tractor"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Austria. Patru români, spaima comercianților din Tirol, au fost condamnați. Unul dintre ei se apără Am vrut doar să cumpăr un tractor
Austria. Patru români, spaima comercianților din Tirol, au fost condamnați. Unul dintre ei se apără Am vrut doar să cumpăr un tractor

Patru români, care au jefuit un magazin de articole sportive din Zillertal, regiunea Tirol, apoi un alt magazin din Kufstein, au fost condamnați. Doi dintre ei au fost încarcerați în luna mai 2019. Grupul infracțional este forat dintr-un șofer de camion, un tehnician dentar, un bucătar și un cultivator de fructe. Acum a fost reținut și cel de-al treilea infractor român, cultivatorul în vârstă de 54 de ani.  

Cei patru hoți români au acționat în Tirol, în anul 2019, dând spargeri după spargeri în magazinele din regiune. Un șofer de camion, un tehnician dentar, un bucătar și un cultivator de fructe, în vârstă, de 53 de ani - sunt cei patru români care au speriat comercianții din Tirol. 

Recent, cel de-al treilea dintre hoți (cultivatorul de fructe, de 53 de ani) a fost condamnat la Innsbruck. Însă bărbatul a negat până la ultimul moment că ar fi avut vreo legătură vreunul dintre jafurile comise. Bărbatul nu prezenta tocmai imaginea unui infractor „de meserie“.

Cu toate acestea, în martie 2019, el ar fi furat, împreună cu ceilalți trei complici, bunuri în valoare de aproximativ 370.000 de euro dintr-un magazin de articole sportive din Hintertux.

O altă tentativă în jaf a avut loc în mai 2019, la Kufstein, când cei patru bărbați au încercat să jefuiasă sucursala unui mare lanț de magazine, care comercializează textile. La acel moment, doi dintre ei au fost arestați și condamnați, în cele din urmă, la 3,5, și, respectiv, 4,5 ani de închisoare, relatează krone.at.

 

"Am vrut doar să cumpăr un tractor"


În cele din urmă, unul dintre cei doi români arestați a dezvăluit identitatea complicelui lor, de 53 de ani.  "Am fost acolo, la Kufstein, dar nu am avut nimic de-a face cu spargerea din Hintertux", a jurat acuzatul, de 53 de ani.

Acesta spune că a mers la Kufstein deoarece vroia să cumpere un tractor mic. "Am așteptat în dubă în timp ce ceilalți ieșeau din magazin cu gențile pline", mai spune cultivatorul de fructe. Acesta însă nu a putit explica magistrațlor de ce a mers cu ceilalți trei complici în miez de noapte, fără a pune întrebări.

Infracțiunile în care sunt implicați români nu sunt o noutate pentru polția din Austria.  

 

Taximetrist bătut de un român de 19 ani, care a refuzat să poarte masca și să achite cursa în Austria  

 

Un român, de 19 ani, a lovit taximetristul care venise să îl ducă acasă după o petrecere. Tânărul a refuzat să poarte corespunzător masca și, la final, să achite cursa. Drumul spre casă, după o beție, va avea repercusiuni pentru un tânăr român de 19 ani. Deodată, s-a luat la bătaie cu taximetristul din cauza tarifului.

Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.30. Un român în vârstă de 19 ani a fost transportat cu un taxi până la Troststraße, în Favoriten. Cu toate acestea, tânărul și taximetristul în vârstă de 44 de ani s-au certat în scurt timp după ce acesta a urcat în mașină. Potrivit declarațiilor date polițiștilor, tânărul ar fi refuzat să poarte mască de protecție. Mai mult, tariful perceput pentru serviciul de taximetrie nu i-a convenit băiatului.  În timpul discuției, pasagerul l-ar fi lovit pe taximetrist, după care acesta din urmă a căzut și a fost rănit.

Între timp, atât poliția, cât și ambulanța au fost alertate. Un serviciu de ambulanță vienez a acordat îngrijiri medicale de urgență bărbatului rănit și l-a transportat la spital. Presupusul autor a fost arestat temporar. Testul de alcoolemie a arătat că tânărul de 19 ani avea o alcoolemie de 0,78 la mie în sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel