Italienii curăță străzile și încearcă să recupereze ce se mai poate în urma inundațiilor. Imaginile din dronă arată amploarea dezastrului - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Prăpăd în Italia. Bologna sub ape, imaginile momentului (Foto: captura Youtube)
Prăpăd în Italia. Bologna sub ape, imaginile momentului (Foto: captura Youtube)

Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața și alți 20.000 și-au părăsit locuințele, în urma inundațiilor care au lovit nordul Italiei. Acum, după ce ploile s-au oprit, locuitorii din regiunea Emilia-Romagna, cea mai afectată, evaluează pagubele și încearcă să recupereze ce se mai poate, scrie The Guardian. Italia. Cele mai grave inundații din ultimii 100 de ani. Imagini din dronă cu italienii care încearcă 

Imaginile filmate cu ajutorul dronelor arătă locuitorii din regiunea Emilia-Romagna care curăță noroiul de pe străzi, după cele mai catastrofale inundații din ultimii 100 de ani. Apele au afectat case și biserici, provocând moartea a 13 persoane. Aproximativ 20.000 de persoane au rămas fără adăpost în urma dezastrului care a provocat ieșirea din matcă a 23 de râuri și 280 de alunecări de teren, cuprinzând 41 de orașe și localități, scrie publicația britanică The Guardian.

Zone întregi acoperite de ape, mii de oameni evacuați din calea dezastrului

 

Imagini au surprins amploarea dezastrului, descris de meteorologi drept "ceva nemaiîntâlnit în acest secol". Zone întregi au fost acoperite de ape și străzile au fost îngropate în noroi.

Potrivit meteorologilor, cantitatea de precipitații căzute în două zile în regiunea din nordul Italiei a fost cât pentru șase luni.

 

 Doi fermieri, soț și soție, găsiți morți în apartamentul lor din Russi

 

Alți trei morți au fost identificați în zona Ravenna după inundațiile din ultimele zile. În Sant'Agata sul Santerno, un bărbat în vârstă țintuit la pat găsit în casă și o femeie momentan neidentificată a murit, în timp ce cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o casă din Castel Bolognese care se pare că nu a vrut să plece când a ajuns apa. Există și o persoană dispărută în Boncellino.

Doi fermieri, soț și soție, în vârstă de 73 și 71 de ani, au fost găsiți morți în apartamentul lor din Russi, un municipiu din zona Ravenna, care a fost inundat în ultimele ore. Fiul care nu i-a mai putut contacta pe cei doi tragese deja alarma pe rețelele de socializare ieri. Dintre ipoteze, se crede că s-au întors în casă poate pentru a recupera un electrocasnic. Cauzele exacte ale morții sunt în curs de investigare. Nici măcar moartea prin electrocutare nu este exclusă, scrie agenția italiană ANSA.

Alerta roșie continuă și a fost confirmată în Emilia-Romagna și pentru ziua de astăzi.

Sunt peste 280 de alunecări de teren cauzate de vremea rea ​​în Emilia-Romagna, dintre care 120 sunt deosebit de grave în 58 de municipii: peste 100 în provincia Forlì Cesena, și în special 71 în Modigliana, pe Apenini. Peste 50 de inundații au fost înregistrate în 42 de municipii din Emilia-Romagna: 15 în zona Bologna, 13 în zona Ravenna, 12 în zona Forli-Cesenate, 2 în zona Rimini.

Numărul utilizatorilor deconectați în prezent de la rețeaua electrică dintre provinciile Forlì-Cesena și Ravenna crește la 34.000.

 

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel