Italia. Zeci de sicrie au ajuns într-un pârâu, după ce o parte din cimitir s-a prăbușit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Zeci de sicrie au ajuns într-un pârâu, după ce o parte din cimitir s-a prăbușit. Sursa foto - realtasannita.it
Italia. Zeci de sicrie au ajuns într-un pârâu, după ce o parte din cimitir s-a prăbușit. Sursa foto - realtasannita.it

Locuitorii din comuna italiană Sant’Angelo del Goti au avut parte de imagini de groază, după ce o parte din cimitir s-a prăbușit din cauza ploilor abundente. 

Aproximativ 20 de sicrie și 80 de urne au ajuns într-un pârâu, după ce o parte a cimitirului s-a prăbușit din cauza precipitațiilor abundente, potrivit publicației Tgcom24. Incidentul s-a petrecut joi, pe 19 ianuarie.

 „Acea parte a cimitirului care s-a prăbușit era în apropierea unui pârâu secat care, odată cu ploile abundente din ultimele ore, s-a umplut cu apă și a provocat o alunecare de teren”, a explicat primarul Salvatore Riccio. 

„Până la sfârșitul serii voi intenta un proces împotriva administratorilor municipalității pentru prăbușire și dezastru intenționat”, a declarat Alessandro della Ratta, avocatul angajat de familiile afectate, potrivit sursei citate.

Familiile au făcut apel la autorități pentru recuperarea trupurilor celor dragi din albia pârâului. În Italia, au fost emise mai multe avertizări de cod roşu de vreme rea. Meteorologii au anunţat ninsori puternice, furtuni, dar şi vânt puternic până pe cel puţin 23 ianuarie. 

 

Episcopul Mazzafaro: „Acele imagini sunt ca un pumn în stomac”

 

„Imaginile cu sicriile care au căzut de-a lungul văii și s-au scufundat în apele și noroiul rigolei de sub cimitir sunt ca un pumn în stomac”, a comentat Monseniorul Giuseppe Mazzafaro, episcopul eparhiei locale.

„Părinți, frați, surori, copii, fiecare dintre acele trupuri aparține unei familii care astăzi este întistată. Nu vrem să facem acuzații, dar îi invităm pe toți să-și asume responsabilitatea pentru a interveni, împreună, pentru a reda demnitatea cuvenită  celor plecați de lângă noi”.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel