Italia. Vulcanul Etna erupe din nou: „S-au zdruncinat ferestrele și podelele caselor“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

După cinci zile de răgaz, plouă din nou cu pietre și cenușa plouă din nou peste orașele din apropierea vulcanului Etna. "Undele de presiune au zdruncinat ferestrele și podelele caselor.

O nouă erupție a vulcanului Etna. De noaptea trecută, a avut loc o succesiune de răcnete și explozii care pot fi auzite pe o rază de kilometri întregi. După cinci zile de răgaz, pietrele și cenușa plouă din nou peste orașele din apropiere. În jurul orei 4.30, camerele de luat vederi ale Ingv Osservatorio Etneo au înregistrat o nouă revărsare de lavă din craterul de sud-est, însoțită de o coloană de cenușă și de răcnete puternice până la ora 6 dimineața, care au trezit locuitorii din comunele din hinterlandul Cataniei.

"Am auzit bine în această dimineață vocea Etnei, am simțit undele de presiune care au făcut să tremure nu doar ferestrele, ușile și obloanele, ci chiar și pereții și podelele caselor. Și ca întotdeauna, nimic anormal (da, pentru că toate lucrurile pe care le face Etna sunt normale, pentru Etna), fenomenul este mereu același: bule de lavă care explodează la suprafață, un fenomen deci total "pelticular" și complet inofensiv", spune Boris Behncke, vulcanologul Ingv care a filmat noile explozii din zorii zilei de astăzi de pe Etna, citat dde ADNKronos.

"Acest lucru nu schimbă cu nimic faptul că este ceva extrem de spectaculos și impresionant, o manifestare a naturii care ne arată spațiul nostru și ne confruntă cu energia vulcanului, energie care ne poate face să dispărem, dar care ne dă și o mare parte din ceea ce ne permite să existăm", adaugă el.

Între timp, Sac, compania de administrare a aeroportului Fontanarossa din Catania, a raportat pe rețelele de socializare "posibile întârzieri la zborurile de intrare și ieșire din cauza erupției Etnei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel