Italia. Venitul din cetățenie poate fi rotunjit cu 3.000 de euro. Iată cum!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Venitul din cetățenie poate fi rotunjit cu 3.000 de euro. Iată cum! Sursa foto: freepik.com
Italia. Venitul din cetățenie poate fi rotunjit cu 3.000 de euro. Iată cum! Sursa foto: freepik.com

Venitul din cetățenie este o măsură de divizare fără nicio umbră de îndoială. Unii îl consideră o măsură a echității sociale, care permite celor care nu au alternative în ceea ce privește mijloacele de existență să depășească sărăcia și greutăți sociale.

Criticii măsurii o consideră, în schimb, un instrument care încurajează nemunca și lenea. Pornind de la faptul că au fost introduse câteva noutăți Legea bugetului, vom analiza posibilitatea de a munci și de a lua totuși subvenția. Până la rotunjirea venitului de cetățenie la 3.000 de euro.

Italia. 511 români, într-o înșelătorie de 1,1 milioane de euro. Cum au acționat conaționalii

De când a apărut, în 2019, venitul de cetățenie  are plafonul maxim de 780 de euro. Suma de  780 de euro pe lună este pragul de sărăcie. Dar vorbim de cifre pentru o singură persoană. Pentru că suma  tinde să crească, depășind cu mult 1.000 de euro, în funcție de componența gospodăriei și de scara de echivalență, care îi face pe oameni să ia mai mulți bani pe măsură ce crește numărul de membri, mai ales dacă, în familie, sunt minori sau persoane cu dizabilități.

Dar din cei 780 de euro pe lună, o familie rămâne cu 500 de euro, după ce 280 de euro se duc pe chirie. Și numai dacă are un contract de închiriere înregistrat oficial. Cu 500 de euro pe lună, astăzi, nu se face mare lucru, având în vedere creșterea costului vieții.

Este evident că o persoană singură, tânără și aptă de muncă, care ia venitul de cetățenie, ar putea avea nevoie de un supliment. Pentru că 500 de euro contrazice atât teoria celor care sunt în favoarea subvenției, care o consideră potrivită pentru a depăși starea sărăcia. Și atât cu teoria celor care se opun, potrivit cărora 500 de euro i-ar încuraja pe cei care primesc ajutorul de șomaj să nu muncească, scrie presa din Italia.

Venitul de cetățenie a suferit, în Legea bugetului, câteva modificări. În primul rând, legiuitorul a început să ia în considerare doar familiile cu minori, persoanele cu handicap sau cele care au peste 60 de ani.

Guvernul din Italia a adoptat reducerea impozitelor pe salariile angajaților. Meloni: „Mă simt mândră” - VIDEO

Și asta tocmai pentru ca subvenția să devină o descurajare a muncii. De asemenea, a fost introdusă și posibilitatea de a merge la muncă, mai ales în sezonul estival și fără a risca să piardă beneficiul.

Pentru a contracara lipsa de personal de care se plâng de ani de zile unitățile turistice, guvernul a decis să permită beneficiarului venitului de cetățenie să meargă la muncă în timpul verii, luând un salariu de până la 3.000 de euro, fără a suferi micșorarea subvenției.

Pentru că,  până acum, venitul mai mare din muncă ajungea să afecteze cu 80% cuantumul venitului de cetățenie.

În termeni simpli, venitul  din muncă  a ajuns să taie subvenția, iar unele persoane, care  acceptau propunerile de muncă sezonieră, îl pierdeau de tot.

Italia introduce o nouă subvenție pentru chirie în noul decret Lavoro: Cine poate beneficia

În cel mai rău caz, se angaja la negru. În schimb, astăzi nu există niciun risc pentru cei care găsesc o muncă sezonieră din care încasează maximum 3.000 de euro brut.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

 -> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel