Italia. Vaccinarea împotriva COVID-19, obligatorie pentru mai multe categorii de angajaţi

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

În Italia au intrat în vigoare măsurile suplimentare în ce priveşte obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19, care le este impusă de astăzi angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă.

 

Noile restricții intră miercuri în vigoare, după ce guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei, transmite dpa, preluată de Agerpres. Astfel, angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster.

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie. Excepţia vizează persoanele cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina, vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

 

Badantele și îngrijitoarele românce, obligate sau nu să se vaccineze anti-COVID-19?

 

În conformitate cu noile restricții impuse în Italia, de astăzi, 15 decembrie,  obligația de a primi vaccinul Covid intră în vigoare pentru toate persoanele care practică profesiile din sănătate la domiciliu, iar decizia a creat confuzie în rândul lucrătorilor din domeniile similare.

Astfel, sunt badantele românce nevoite să se vaccineze din 15 decembrie? Potrivit listelor ministeriale, această categorie nu este obligată să se vaccineze, întrucât activitatea de badantă sau de îngrijitoare, care nu necesită calificări specifice, nu a fost niciodată regăsită în listele ministeriale.

De aici, rezultă că măsura vaccinării obligatorii, care intră în vigoare de astăzi, nu privește și lucrătorii casnici, care vor trebui să prezinte în continuare Green Pass de bază la muncă. De cealaltă parte, operatorii sanitari sau asistentele care lucrează la domiciliul pacientului vor trebui să se imunizeze până la jumătatea lunii decembrie, scrie quifinanza.it.

Amintim că obligativitatea vaccinării s-a extins de astăzi, 15 decembrie, pentru personalul care iși desfășoară activitate în şcoli, poliţişti şi militari. Totodată, potrivit noilor măsuri, cei care vor refuza, vor fi suspendaţi şi nu îşi vor mai primi salariul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel