Italia. „Vaccinare la chiuvetă” la Palermo. 400 de euro pentru o seringă goală

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Cazurile de "vaccinări la chiuvetă" au început să fie întâlnite în mai multe țări europene. Astfel, autoritățile din Italia au descoperit că, la un centru din Palermo, au fost făcute mai multe vaccinări fictive. În urma verificărilor, trei persoane au fost arestate. 

 

Printre persoanele arestate se numără și o asistentă medicală de la centrul de vaccinare de la Fiera del Mediterraneo. Femeia ar fi turnat conținutul seringilor în tifon și apoi ar fi pretins că injectează doza de vaccin. Cei trei reținuți sunt acuzați de corupție, fals în acte publice și delapidare. 

Cei trei acuzați ar fi pus la cale un adevărat plan: asistenta trebuia să se prefacă că îi vaccinează pe ceilalți doi suspecți și pe rudele unuia dintre ei, pentru a le garanta un certificat verde, fără să fi primit nicio doză de vaccin.

Aceeași asistentă reținută a efectuat apoi alte opt vaccinări false. O altă asistentă medicală și un membru al forțelor de poliție, aflat de serviciu la sediul poliției din Palermo, s-au numărat, de asemenea, printre cei vaccinați la chiuvetă.

 

400 de euro pentru un certificat COVID fals

 

În urma investigațiilor, certificatele false au fost blocate. Investigațiile au exclus până în prezent implicarea medicilor și managerilor centrului de vaccinare.

Potrivit rapoartelor poliției, unul dintre cei reținuți este un lider local al mișcării no-vax, care a luat parte și la unele demonstrații din Italia.

În plus, potrivit Digos, asistenta care a efectuat inoculările false a primit până la 400 de euro pentru fiecare inoculare. Pentru a obține probe suplimentare, poliția a efectuat o serie de percheziții și a confiscat telefoane și calculatoare. 

"De mai bine de o lună, Biroul Comisariatului pentru Situații de Urgență din Palermo a oferit cooperare Digos pentru ancheta privind vaccinările false. Sper într-o reacție disciplinară imediată cu inițierea procedurii de demitere. Cu toate acestea, comportamentul celor care au beneficiat de serviciile prestate este, de asemenea, grav, iar aceste acțiuni trebuie stopate, a declarat consilierul regional pentru sănătate, Ruggero Razza, scrie fanpage.it.

 

"Supercertificatul verde" a intrat în vigoare în Italia

 

La începutul acestei luni, Italia a introdus noi restricții pentru cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 sau care nu s-au recuperat după Covid-19 în conformitate cu așa-numitele reguli „Super Green Pass”.

Astfel, potrivit noilor măsuri, proprietarii de afaceri trebuie să se asigure că toți clienții respectă regulile, verificând permisele verzi cu ajutorul aplicației de verificare. Dacă se constată că nu au făcut acest lucru, atât personalul, cât și clienții se confruntă cu amenzi, iar afacerea ar putea fi închisă temporar.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătății a declarat că a actualizat aplicația Verifica C-19, care este utilizată pentru a verifica valabilitatea permiselor verzi.

Cu toate acestea, rămân îndoieli cu privire la modul în care regulile pot fi aplicate în anumite situații, în special în transportul public la orele de vârf.

În aceste condiții, se pare că Ministerul italian al Transporturilor lucrează la un nou sistem electronic de emitere a biletelor, care ar însemna că permisele verzi ar fi necesare la cumpărarea biletelor, dar până acum nu există niciun indiciu cu privire la momentul în care ar putea fi lansat, scrie The Local.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel