Italia. Un șofer român riscă 7 ani de închisoare, după ce a fost prins că încasa șomaj deși era angajat la o firmă din România

Liviu Ludovic |
Data publicării:
carabinieri_din_italia
carabinieri_din_italia

Un român riscă până la 7 ani de închisoare, după ce polițiștii au descoperit că lucra ca șofer de camion pentru o firmă din România în timp ce încasa șomaj din Italia.    

Un șofer român de 33 de ani a fost descoperit de forțele de ordine că, deși primea șomaj în Italia, era angajat al unei firme din România. Carabinierii au descoperit infracțiunea bărbatului după ce l-au oprit în trafic, în noaptea zilei de 7 aprilie 2020, când deplasările erau interzise din cauza restricțiilor anti-COVID.

Românul a fost oprit pe o stradă din localitatea Bolzano Vicentino (Vicenza) și le-a arătat atunci agenților o declarație pe propria răspundere în care era specificat că se deplasează în interes de serviciu.

Șoferul a spus că lucra ca șofer pentru o companie de transport din zona Bassano del Grappa și că se întorcea în localitatea sa de rezidență din provincia Padova. Oamenii legii au deschis apoi o anchetă pentru a verifica cele declarate de cetățeanul român.

Românul a încasat 20.000 de euro pe nedrept de la statul italian

 

Potrivit publicației Vicenza Today, oamenii legii au descoperit că șoferul român nu era angajat al companiei indicate de el, din Italia, ci că avea, de fapt, un contract de angajare cu o companie de transport din România. Au aflat apoi că românul era rezident în Italia și chiar primea și șomaj în această țară după ce, la sfârșitul anului 2018, a fost concediat de compania italiană.

Șoferul de 33 de ani a lucrat de-a lungul întregii perioade în care a primit șomaj în Italia, încălcând astfel legea în materie și încasând, pe nedrept, circa 20.000 de euro. El avea obligația de a înștiința INPS (Institutul Național de Protecție Socială din Italia) că s-a angajat în România. El riscă acum să fie condamnat până la 7 ani de închisoare. În plus, va trebui să înapoieze statului italian cei 20.000 de euro încasați în mod ilegal din șomaj.

Românul a fost acuzat de "fraudă agravată pentru obținerea de fonduri publice”, încălcând textul articolului 640 bis din Codul Penal italian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel