Italia. Un român și iubita sa, arestați, după ce au jefuit o bătrână: „Puneți bijuteriile în frigider, să le feriți de incendiu”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român, în vârstă de 26 de ani, și o italiancă, în vârstă de 23 de ani, au fost arestați după ce au jefuit o femeie de 90 de ani din Chiusi (Siena). Victima de peste 90 de ani a chemat poliția, iar cei doi hoți au fost urmăriți și denunțați. Nu vor putea reveni la Chiusi timp de 3 ani.

 

 

Cei doi hoți au înșelat victimele convingându-le să-și pună bunurile, bijuteriile și banii în frigider, pentru a le feri de un eventual incendiu. De data aceasta, victima nu a fost complet convinsă și a chemat poliția. Evenimentul a avut loc în Chiusi, unde polițiștii au fost anunțați de o femeie, în vârstă de peste 90 de ani, că a fost jefuită de două persoane. Oamenii legii au reușit să-i rețină pe cei foi hoți, un bărbat în vârstă de 26 de ani, de naționalitate română, și o femeie în vârstă de 23 de an, de naționalitate italiană, în apropierea gării. 

Cei doi s-au prezentat la domiciliul victimei și, prezentându-se drept angajați ai serviciului public de gaze, au anunțat-o pe victimă că vor simula o scurgere de gaz, motiv pentru care au evacuat victima din apartament. Înainte de asta, i-au spus victimei să pună banii și bijuteriile în frigider, în cazul i zbucnirii unui incendiu. În ciuda celor spuse de infractori, bătrâna nu a fost complet convinsă și atunci când a mers să deschidă ferestrele pentru a scoate mirosul de gaze, și-a dat seama că cei doi i-au deschis frigiderul, fugind cu bunurile, care erau puse într-o geantă de piele, scrielanazione.it.

 

Ancheta oamenilor legii continuă

 

După ce victima a sunat la numărul de urgență, polițiștii au ajuns la fața locului și au discutat cu bătrâna, care i-a descris pe cei doi hoți. Polițiștii i-au urmărit și reținut la stația Chiusi-Scalo. După ce le-au percheziționat, au găsit asupra lor cutia de gaze și geanta de piele, care era însă goală. Acest lucru i-a făcut pe anchetatori să creadă că cei doi au avut complici în exterior. 

Convocată la secția de poliție, victima i-a recunoscut pe cei doi infractori reținuți, care au fost raportați pentru furt dintr-o locuință, dar și pentru că s-au prezentat drept angajați ai unui serviciu public. Împotriva celor doi, chestorul Siena a emis măsura preventivă a interdicției de aflare în municipiul Chiusi, timp de 3 ani. De asemenea, polițiștii continuă investigațiile pentru depistarea complicilor și pentru a verifica dacă același cuplu este autorul unor furturi similare comise în provincie, în ultimele luni.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel