Italia. Un român și-a dat foc pentru că nu a primit salariul. Medicii se luptă să-l salveze

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Italia și-a dat foc chiar în fața barului în care lucra, deoarece nu-și primise salariul. Un polițist a suferit arsuri grave, după ce a încercat să-l salveze. Poliția și inspectorii de muncă au deschis o anchetă.

Constantin Ceociu, un român care lucra în Italia la un bar, și-a dat foc în semn de protest pentru neplata salariului. Incidentul s-a înregistrat în această dimineață, chiar în parcarea localului din Cagliari. Înainte de a recurge la acest gest, românul a sunat la Poliție și a spus că-i va da foc și patronului, dacă nu-i dă pe loc salariul, notează La Nuova Sardegna.

Ulterior, și-a turnat benzină pe corp și a aprins focul.  Unul dintre polițiștii care au intervenit  s-a ales cu arsuri grave la gambe, relatează La Nuova Sardegna. Incendiul a fost stins de pompieri în cele din urmă, iar românul și polițistul italian au fost duși de urgență la spital. Starea celui din urmă s-a înrăutățit, au precizat medicii italieni. Cel mai probabil, va fi necesară o intervenție chirurgicală, relatează sursa citată.

 

Un român din Italia și-a dat foc pentru că nu a primit salariul. Cum puteți  soluționa litigiile de muncă

 

Cazul lui Constantin Ceociu este în analiza Poliției și a inspectorilor de muncă din Italia. Pentru a preveni abuzurile, munca la negru în străinătate, autoritățile recomandă să parcurgeți toți pașii înainte de a începe să lucrați în străinătate. Verificați firmele care recrutează, citiți contractul de muncă pus la dispoziție și semnați după ce v-ați asigurat că ați înțeles toate drepturile și obligațiile. În Italia, litigiile de muncă se soluționează cu ajutorul sindicatelor sau al patronatelor. De asemenea, inspectorii de muncă pot verifica și sancționa angajatorul, dacă se constată că a încălcat drepturile angajatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel