Italia. Un român riscă ani grei de închisoare, după ce a furat 12.000 de euro din conturile bătrânilor pe care îi îngrijea

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un bărbat român în vârstă de 52 de ani riscă ani grei de închisoare după ce a furat peste 12.000 de euro din conturile bancare ale bătrânilor de care avea grijă în Italia. 

Doi pensionari italieni din localitatea Maniago (provincia Pordenone) au rămas fără 12.000 de euro din conturi, după ce și-au pus încrederea într-un îngrijitor român, scrie publicația Il Gazzettino (sursa în limba italiană).

Andrei Feraru a fost angajat de fiicele bătrânilor în anul 2018 prin intermediul unei agenții specializate din Pordenone, dar după numai o lună de muncă acesta și-a dat demisia pe motiv că nu se înțelegea cu pensionarii.

După câteva luni, fiicele acestora l-au contactat din nou pe Feraru, rugându-l să se întoarcă și să aibă grijă de părinții lor, fiindcă se aflau într-o situație dificilă și aveau nevoie urgentă de un asistent familial.

Potrivit anchetatorilor, tocmai în această perioadă, bărbatul român a reușit să intre în posesia cardului bătrânilor pe care îl țineau în portofel împreună cu un bilețel pe care era scris codul PIN. Astfel, în cele opt luni cât i-a îngrijit, Feraru a reușit să sustragă din contul pensionarilor italieni suma totală de 12.260 de euro.

Extrasul de cont și înregistrările de la bancă l-au dat de gol

 

Furtul a fost descoperit de una din fiicele bătrânilor, atunci când a încercat apoi să facă o plată pentru părinții ei. Ea a descoperit cu uimire că limita lunară pe care bătrânii o fixaseră pentru retrageri din cont fusese atinsă, așadar a cerut un extras de cont de la bancă. Inițial, femeia credea că sumele au fost retrase de sora ei, însă orele la care au fost scoși banii de pe cardul bătrânilor coincideau cu orele în care ambele femei se aflau la locul de muncă.

Cele două surori mers la carabinieri, iar oamenii legii au reușit să obțină de la bancă o înregistrare video din data de 15 septembrie 2018 care-l arăta pe Andrei Feraru în timp ce retrăgea bani de pe card. Mai mult, ofițerii au descoperit că românul fusese denunțat în trecut pentru o situație asemănătoare în localitatea Casarsa.

Andrei Feraru a fost trimis în judecată, iar în cursul zilei de vineri, 20 iunie, a început procesul.

ingrijitor roman a furat bani de la batrani in italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel