Italia. TRAGEDIE într-o familie de români. Și-a PIERDUT mâna, chiar sub ochii copiilor săi

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român în vârstă de 44 de ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a aprins o petardă puternică, rămasă de la Revelion. Medicii au încercat în zadar să îi reconstruiască mâna pulverizată de pocnitoare. 

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 11:30. Bărbatul se afla în maşină cu cei doi copii ai săi, în vârstă de 8 şi 10 ani. Cei trei mergeau spre localitatea italiană Rovereto, unde românul muncea.

La un moment dat, acesta a oprit maşina şi a ieşit să aprindă o petardă care îi rămăsese de la petrecerea de Anul Nou, în ciuda pericolului evident.

Bubuitura a fost atât de puternică, încât a fost auzită şi de oamenii care se aflau pe o o pârtie învecinată. Cei mai mulţi localnici au crezut că a fost o bombă sau vreun proiectil rămas din Primul Război Mondial, fiind foarte aproape de un fost teatru de luptă.

Explozia i-a provocat bărbatului răni foarte grave la mâna stângă. O ambulanţă şi un echipaj de pompieri din Folgaria au venit imediat la faţa locului. Starea românului i-a determinat pe medici să cheme un elicopter, care l-a transportat la o unitate medicală din Santa Chiara di Trento. O parte din mâna bărbatului nu a putut fi găsită, astfel încât medicii nu au mai reuşit să o refacă.

Cei doi copii erau atât de traumatizaţi de cele întâmplate, încât abia au reuşit să ia legătura cu mama lor. 

Astfel de activităţi pot afecta grav atât amatorii de artificii, cât şi pe cei din jurul lor dacă sunt realizate în condiţii nesigure sau în locuri neautorizate,fără supravegherea profesioniştilor sau al pompierilor, spun autorităţile italiene.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel