Italia. Tot ce trebuie să știi despre BONUSUL de 1.000 de euro: când va fi plătit, cine are dreptul și cine nu

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Bonusul de 1000 de euro este un sprijin prevăzut în "Decretul relansării”, o măsură economică de 55 de miliarde de euro concepută pentru a ajuta italienii afectați de criza economică generată de pandemie. 

Această măsură financiară este destinată lucrătorilor independenți înregistrați la INPS și care în lunile martie și aprilie 2020 au avut o reducere de cel puțin 33% din venituri față de aceeași perioadă a anului trecut. Despăgubirile sunt programate pentru luna mai.

Conform raportului ministrului economiei, Roberto Gualtieri, bonusul va putea fi solicitat începând cu luna iunie, completând toate formularele prevăzute de INPS și care vor fi puse la dispoziție în următoarele zile, scrie publicația oasport.it.

Deocamdată nu se știe exact când va fi plătită subvenția, însă, pe baza a ceea ce s-a întâmplat cu bonusurile anterioare, cel mai probabil se va întâmpla la jumătatea lunii iunie.

Unde se depun cererile pentru a accesa bonusul de 1000 de euro

 

Cererile trebuie trimise la INPS electronic, accesând site-ul web al Institutului de Previdenza, iar apoi vor fi efectuate toate verificările Veniturilor anterioare pentru a se verifica dacă cine a solicitat bonusul de 1000 de euro se încadrează.

Ghidul complet pentru bonusul de 1000 de euro: cum să aplici la INPS, unde se află formularul, când va fi plătit, care sunt cerințele și cine are dreptul la acesta.

Cum se solicită BONUSUL de 1000 de euro 

 

Solicitantul trebuie să depună la INPS cererea. Formularul va fi disponibil în următoarele zile, iar cererea poate fi transmisă electronic, accesând site-ul INPS și utilizând codul PIN corespunzător. De asemenea, va fi posibil să vă contactați contabilul sau angajatorul. Cererea poate fi depusă până în iunie.

Când vor fi plătiți banii?

În următoarele zile, formularul de depunere a cererii pentru bonusul de 1000 de euro ar trebui să fie pus la dispoziția cetățenilor, care va fi plătit în următoarele săptămâni (întotdeauna sau prin transfer bancar sau în numerar), începând cu jumătatea lunii iunie.

Cine are dreptul?

- Freelancerii (muncitorii independenți) cu înregistrare activă în scopuri de TVA la data intrării în vigoare a decretului, înregistrați în Managementul separat al INPS, care nu sunt pensionari și nu sunt înscriși alte forme de ajutor social. Aceștia trebuie să dovedească că au suferit o reducere de cel puțin 33% a veniturilor obținute în lunile martie și aprilie 2020, comparativ cu veniturile obținute în aceeași perioadă a anului trecut.

- Lucrători cu relații de colaborare coordonate și continue care și-au încetat relația de muncă la data intrării în vigoare a decretului.

- Angajații sezonieri din sectorul turistic și SPA-urile care și-au încheiat involuntar munca în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2019 și 17 martie 2020.

- Lucrători temporari, angajați ai companiilor care operează în sectorul turismului și stațiunile balneare, care și-au încheiat involuntar munca în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2019 și 17 martie 2020.

Cum se calculează pierderea veniturilor?

Venitul este identificat după principiul numerarului ca fiind diferența dintre veniturile și taxele primite și cheltuielile efectiv efectuate în perioada în cauză și în exercitarea activității, inclusiv orice indemnizații de depreciere.

NU vor primi bonusul de 1000 de euro:

 

- Cei care primesc pensie

- Realizează activități independente și TVA înregistrate în alte fonduri de pensii private obligatorii (pentru care bonusul de 600 de euro a fost confirmat și pentru luna mai).

- Angajații care nu și-au întrerupt activitatea

- Lucrătorii care nu sunt înregistrați în managementul separat al INPS.

- Lucrători independenți înscriși în Special Management Ago.

- Muncitorii agricoli.

- Angajații sezonieri aparținând altor sectoare decât cele ale turismului și spa-urilor care și-au încheiat involuntar munca în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2019 și 31 ianuarie 2020 și care au lucrat cel puțin treizeci de zile în aceeași perioadă. Pentru acești lucrători, bonusul preconizat pentru luna mai va fi de 600 de euro.

- Muncitorii care au lucrat cel puțin treizeci de zile în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2019 și 31 ianuarie 2020. Pentru acești lucrători, bonusul pentru luna mai va fi de 600 de euro.

- Lucrătorii independenți, fără număr de TVA, neînscriși în alte forme obligatorii de securitate socială, care în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2019 și 23 februarie 2020 au fost deținători de contracte ocazionale independente și care nu au contract în vigoare la data de 23 Februarie 2020. Pentru ei, bonusul pentru luna mai va fi de 600 de euro.

- Agenții imobiliari cu venituri anuale din anul 2019, obținute din aceleași activități mai mari de 5.000 EUR și deținători ai numărului activ de TVA și înregistrați în Managementul separat și care nu sunt înregistrați în alte forme obligatorii de securitate socială. Pentru ei bonusul va fi de la 600 de euro în luna mai.

- Lucrătorii înscriși în Fondul pentru pensii pentru lucrători, cu cel puțin 30 de contribuții plătite în anul 2019 către același Fond și care au obținut un venit de maximum 50.000 de euro. Acești lucrători vor primi un bonus de 600 de euro pentru luna mai.

- Muncitorii înscriși în fondul de pensii pentru lucrătorii de divertisment cu cel puțin 7 contribuții plătite în 2019 și care au obținut un venit de maximum 35.000 de euro. Acești lucrători vor primi un bonus de 600 EUR în luna mai.

- Muncitorii casnici care - la 23 februarie 2020 - au avut unul sau mai multe contracte de muncă pe o durată totală de peste 10 ore pe săptămână, cu condiția să nu locuiască cu angajatorul. De asemenea, pentru ei bonusul în luna mai va fi de 600 de euro.

- Lucrători angajați cu relații de colaborare la Comitetul Olimpic Național (CONI), Comitetul Paralimpic italian (CIP), federațiile sportive naționale, disciplinele sportive asociate, organele de promovare a sportului recunoscute de Comitetul Olimpic Național (CONI) și de către Comitet Paralimpic italian (CIP), cluburile și asociațiile sportive de amatori care activează deja pe 23 februarie 2020. Pentru ei bonusul pentru luna mai va fi de 600 de euro.

- Colaboratori sportivi, pentru care în luna mai bonusul va fi de 600 de euro.

Bonus 1000 de euro Italia

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel