Italia. Tânără româncă, accidentată mortal de un șofer beat și drogat: Miriam plecase de la iubitul ei și se întorcea acasă, pe jos

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tânăra româncă de doar 22 de ani a fost ucisă de un șofer beat și drogat în zona Treviso. S-a întâmplat ieri, la Pieve del Grappa, cu puțin timp înainte de răsărit. Șoferul a fost arestat pentru ucidere din culpă.

Cu puțin timp înainte de ivirea zorilor, o tânără româncă de 22 de ani, Miriam C., a fost lovită de o mașină în timp ce mergea pe Via Veneto în Pieve del Grappa, în provincia Treviso. Impactul a fost foarte violent, iar fata a murit pe loc. Potrivit primelor cercetări, tânăra se îndrepta spre casă după ce își părăsise prietenul cu care ar fi avut o ceartă aprinsă. 

Ea a fost accidentată mortal de un Audi condus de un bărbat de aceeași vârstă care se deplasa în direcția Fonte, orașul în care victima, originară din Udine, locuia în prezent.

Miriam Ciobanu era născută în Italia și avea o soră ei mai mică. Părinții au emigrat din țară în anii ’90, până în 2007 au locuit la Tolmezzo (Udine), apoi s-au mutat în provincia Treviso, dar între timp au divorțat. Se pare că în noaptea în care Miriam și-a pierdut viața și-a sunat tatăl, poate ca să-l roage să meargă o ia, dar el, la acea oră din noapte dormea ​​și, din păcate, nu a auzit telefonul.

Italia. Tânără româncă, accidentată mortal de un șofer beat și drogat

 

Miriam împlinise de curând 22 de ani și locuise în Friuli înainte de a se muta în zona Treviso, la Fonte, unde locuia în prezent cu mama ei, Adriana, și cu partenerul acesteia din urmă, un manager de bar din Fietta.

Miriam era pasionată de cărți.  Pe profilul ei de Facebook a inclus citate din autori importanți. Ultima sa postare datează din 14 martie. Este o frază a eseistei britanice Zadie Smith și sună astfel: "Este întotdeauna un scandal atunci când femeile spun lucruri care de obicei sunt spuse de bărbați".

2. -imagine fara descriere- (miriam-ciobanu-secundar.jpg)

Martorii care locuiesc în apropierea locului accidentului și care au fost treziți de bubuitura produsă de accident au povestit că au auzit plânsetele băiatului. Bineînțeles, anchetatorii cercetează și viteza cu care se deplasa puternicul Audi S3 în direcția Paderno. În urma accidentului, tânăra de 22 de ani a ajuns mai întâi pe capotă, apoi pe parbriz, spărgându-l și fiind catapultată mulți metri înainte. Când au sosit serviciile de urgență 118, nu au putut decât să constate decesul acesteia.

Rănit și în stare de șoc, tânărul șofer al Audi-ului care a călcat-o pe fată a fost transportat la spital pentru primele îngrijiri și verificări ale stării sale psiho-fizice. A fost testat pozitiv la alcool, cu o rată mult mai mare decât cea permisă, și la droguri. Se întorcea acasă, în San Zenone (Treviso), după ce își petrecuse seara la o petrecere. Astfel, el a fost arestat de carabinierii din Castelfranco Veneto sub acuzația de omor rutier agravat.

Miriam plecase de la iubitul ei și se întorcea acasă, pe jos

 

Potrivit celor constatate până acum, fata și-a petrecut o parte din noapte în casa prietenului ei. Apoi, între cei doi a izbucnit o ceartă zgomotoasă, astfel că Miriam ar fi decis să plece, mergând spre casă pe acea stradă.

Iubitul ei însă neagă acest lucru. El a acordat un interviu publicației Corriere della Sera în care declară că a făcut tot posibilul să o oprească pe fată și să o facă să se răzgândească înainte de a pleca de la el, în jurul orei 4:30 dimineața. Miriam ar fi plecat de la domiciliul iubitului său pe jos, după ce s-au certat din motive de gelozie. „Pe internet scrie că eu și Miriam am avut o discuție și că am alungat-o în toiul nopții să plece pe jos acasă. E greșit! Adevărul este că Miriam a plecat în noaptea aceea și am încercat în toate felurile s-o conving să rămână, m-am dus după ea cu mașina împreună cu fratele meu, insistând să se întoarcă. Dar nu a fost chip să o fac să se răzgândească…”, a declarat tânărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel