Italia. Tânăr român, dispărut de acasă, găsit după mai bine de 24 de ore: Familia nu știe cum a ajuns Denis atât de departe

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un adolescent român, dispărut din Francavilla al Mare, a fost găsit în Pescara, la aproximativ 10 kilometri distanță de casă. Tânărul, care are un retard psihic, a dispărut de acasă pe 4 ianuarie.

De tânărul, care se numește Denis, nu se mai știa nimic din după-amiaza zilei de 4 ianuarie. El se afla în Piazza Salotto din Pescara, aseară, când a fost găsit.

Un băiat care dispăruse din Francavilla al Mare a fost găsit în Pescara. Potrivit Chieti Today, tânărul, care se numește Denis, se afla în Piazza Salotto din Pescara, la aproximativ 10 kilometri distanță de casă, când a fost depistat și identificat de poliție.

Denis, de naționalitate română, suferă de retard cognitiv, motiv pentru care familia sa îngrijorată a lansat un apel sincer pe Facebook, dând astfel startul căutărilor.

După cum relatează fostul primar din Francavilla, Antonio Luciani, o patrulă a poliției de stat l-a reperat în orașul vecin, în stare de confuzie. "Starea lui pare bună", scrie Luciani, "familia a fost anunțată și se îndreaptă spre zonă". Carabinierii au confirmat, de asemenea, descoperirea.

Cazul lui Denis a avut un final fericit. Însă nu toate familiile au parte de astfel de vești bune. La sfârșitul anului trecut, Damian Căprilă, un român căutat de 14 zile de familia sa, precum şi de oamenii care s-au mobilizat să-l găsească, a fost găsit mort, sub un pod.

Român, dispărut de două săptămâni, găsit mort de frig

 

Damian Căprilă avea 63 ani și era din Constanța. Bărbatul, fost instructor auto foarte respectat, suferea de Alzheimer. El a dispărut din data de 15 decembrie. 

La Constanţa, temperaturile atmosferice au coborât nopţi în şir sub zero grade, astfel că familia se temea de ceea ce este mai rău: că bărbatul ar fi putut muri de frig, însă nu și-au pierdut speranța că îl vor găsi și l-au căutat fără încetare.

„Cu părere de rău vă anunțăm că domnul Căprilă Damian a fost găsit decedat sub Podul de la Butelii! Nu avem detalii pentru moment! Vă mulțumim tuturor pentru implicare!”, a transmis un apropiat al familiei pe pagina de Facebook. 

Familia sa s-a legat de orice i-ar putea duce la Damian. Ultima dată ar fi fost văzut în zona Tomis 3, și familia a cerut ajutorul celor care au camere de supraveghere în zona bulevardului Tomis, strada Docherilor, strada Primăverii, strada Pictor Nicolae Grigorescu, strada Limanului, bulevardul Lăpușneanu, bulevardul Soveja sau oricare străzi adiacente să verifice dacă bărbatul a fost surprins în imagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel