Italia. Stare de URGENȚĂ în 11 regiuni. Furtunile au provocat 30 de MORȚI

Stare de urgență decretată în 11 regiuni și două provincii autonome din Italia. Furtuna de proporţii a provocat 30 de morţi.

Guvernul italian a decretat joi starea de urgenţă în 11 regiuni şi două provincii autonome şi a decis să mobilizeze 250 de milioane de euro pentru a contracara daunele provocate de furtunile care s-au abătut în ultimele săptămîni asupra acestei zone a ţării, relatează EFE.

Consiliul de miniştri a decis să declare starea de urgenţă în regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia-Giulia, Lacio, Liguria, Lombardía, Cerdeńa, Sicilia, Toscana şi Veneto şi în provinciile autonome Trento şi Bolzano.

La reuniunea ministerială de joi s-a convenit şi mobilizarea imediată a 53,5 milioane de euro pentru a face faţă primelor operaţiuni, în timp ce în următoarele zile se prevede alocarea altor 200 de milioane de euro pentru rezolvarea situaţiei, în aşteptarea cuantificării definitive a pagubelor.

Furtuna de proporţii care a afectat Italia începând din 2 octombrie a provocat 30 de morţi.

Autorităţile italiene au găsit în ultimele ore trupul neînsufleţit al unui medic dispărut la Corleone, în provincia Palermo (sudul Siciliei), după cinci zile de căutări intense.

Ploile abundente au provocat numeroase pagube în diferite regiuni ale ţării, iar ministrul italian al infrastructurii, Danilo Toninelli, a estimat daunele la aproximativ 3 miliarde de euro.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy