Italia. „Semafoare” la toalete: Avertizează angajaţii privind distanţarea socială

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Sisteme de avertizare luminoase sunt folosite în fabricile din Italia pentru a limita accesul angajaţilor în toalete. Sistemul se numără printre noile măsuri de siguranţă luate de angajatori, pentru ca muncitorii să respecte distanţarea socială, potrivit Daily Mail.

Simone Mela se numără printre cele 200 de persoane care şi-au păstrat locul de muncă într-o companie din regiunea italiană Umbria, ce produce frigidere pentru baruri şi supermarketuri şi care înainte de pandemia de COVID-19 număra 800 de salariaţi.

Mela şi-a putut păstra slujba pentru că angajatorul a implementat o serie de soluţii, de la unele simple la unele high tech, pentru a se asigura că muncitorii pot respecta recomandarea de distanţare socială.

Printre măsurile luate, care par a deveni noua normalitate în Italia, se numără un sistem de avertizare luminos care limitează accesul angajaţilor în toalete, prevenind astfel răspândirea noului coronavirus.

De asemenea, în fabrică au fost create alei, cu ajutorul unor benzi autocolante, astfel încât muncitorii să nu stea prea aproape unii de alţii.

 

Strategia high tech pe care se bazează compania este SWAT

 

Angajaţii poartă măşti de protecţie a feţei, mănuşi şi sunt separaţi la locul de muncă prin panouri speciale transparente.

De asemenea, li se măsoară temperatura corporală la intrarea în tură, cu ajutorul unor scanere.

Strategia high tech pe care se bazează compania este SWAT (System Workers Advance Tracing), un sistem de detectare a mişcărilor salariaţilor, format dintr-un dispozitiv care se poartă pe salopete şi o aplicaţie pe telefonul mobil. Dacă un angajat se apropie prea mult de un altul, sistemul începe să vibreze, trimiţând semnale la o bază de date.

 

„Dacă se descoperă un caz pozitiv, este mai simplu să detectezi contactele”

 

Deşi poate părea un sistem de spionaj, în condiţiile actuale acesta este util, pentru că îi ajută pe oameni să păstreze distanţa socială pentru a nu se îmbolnăvi.

„Dacă se descoperă un caz pozitiv, este mai simplu să detectezi contactele pe care bolnavii le-au avut. Ne simţim în siguranţă", a declarat Mela, potrivit Daily Mail.

Iar conducerea companiei şi-a dat seama că, dacă vrea să îşi menţină activitatea, trebuie să implementeze măsuri de protecţie suplimentare.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy