Italia. Cetăţenii care vin din România după perioada sărbătorilor intră in izolare

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Românii care au fost în perioada sărbătorilor de iarnă acasă (perioada 21 decembrie și 6 ianuarie) vor trebui să intre în autoizolare pentru 14 zile în cazul în care doresc să călătorească în Italia, transmite Ambasada României la Roma. Excepţie fac cei care prezintă un test negativ.

”Vă informăm că, prin decretul legislativ din 5 ianuarie 2021, au fost introduse noi măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia, pentru perioada 7 ianuarie - 15 ianuarie 2021:

-  Sunt interzise deplasările între regiuni/provincii autonome în perioada 7 ianuarie - 15 ianuarie 2021, cu excepția deplasărilor din motive de muncă, sănătate sau situații de necesitate. Este permisă întoarcerea la propriul domiciliu/reședință sau locuință, cu excepția deplasărilor către locuințe secundare aflate în altă regiune/provincie autonomă;

-  În zilele de 9 respectiv 10 ianuarie 2021, se aplică, pe întreg teritoriul italian (cu excepția regiunilor care vor fi considerate zone roșii printr-o ordonanță ulterioară a Ministerului Sănătății), măsurile valabile pentru zonele portocalii (între orele 05.00-22.00 sunt permise deplasările în cadrul aceleiași localități și în afara localităților cu mai puțin de 5.000 de locuitori, pe o rază de 30 km, fără a putea merge în localitățile reședință de provincie; magazinele pot rămâne deschise până la ora 21.00; centrele comerciale sunt închise; barurile și restaurantele sunt închise, însă este permisă activitatea de tip take-away până la ora 22.00 și livrarea la domiciliu, fără limită de orar);

-  Până la data de 15 ianuarie 2021, în regiunile care vor fi considerate zone roșii, este permisă vizitarea rudelor sau a prietenilor, între orele 05.00 - 22.00, o dată pe zi - maxim două persoane (în limita a două persoane, nefiind cuprinse următoarele categorii: minorii cu vârsta sub 14 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele din aceeași locuință care nu sunt autonome) - în cadrul aceleiași localități.

Deplasările se vor justifica prin completarea declarației pe proprie răspundere, disponibilă aici: https://www.interno.gov.it/it.

Vă reamintim, totodată, măsurile în vigoare la sosirea din #România în #Italia:

-  Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

-  Persoanele care, în perioada 21 decembrie 2020 - 6 ianuarie 2021 au stat/tranzitat într-o țară de pe lista C, inclusiv România, din alte motive decât cele de necesitate (de exemplu, pentru turism sau pentru o vizită neesențială la rude și prieteni), la întoarcerea în Italia, începând cu 7 ianuarie 2021, sunt supuse măsurii de autoizolare pentru 14 zile, chiar dacă au efectuat un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

-   În cazul în care șederea/tranzitul în statele/teritoriile de pe lista C a fost efectuată din motive de necesitate, există obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în cele 48 de ore anterioare intrării în Italia.

-  Orice persoană care sosește în Italia este obligată să prezinte transportatorului sau autorităților italiene abilitate să efectueze controale, o declarație pe proprie răspundere, conform modelului disponibil AICI.

Pentru a consulta excepțiile în vigoare, precum și alte informații detaliate, consultați secțiunea dedicată de pe site-ul Ambasadei României în Italia: https://roma.mae.ro/node/2927”, se arată în mesajul transmis pe pagina oficială de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel