Italia. S-au răzbunat pe școală după ce au fost exmatriculați din internat. Un român și un brazilian au produs daune de 60.00 de euro

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
S-au răzbunat pe școală după ce au fost exmatriculați din internat. Un român și un brazilian au produs daune de 60.00 de euro / Foto: Unsplash
S-au răzbunat pe școală după ce au fost exmatriculați din internat. Un român și un brazilian au produs daune de 60.00 de euro / Foto: Unsplash

Doi elevi care fuseseră exmatriculați dintr-un internat din Pieve Santo Stefano, Italia, au distrus sălile de clasă ale școlii în care învățau. Este vorba despre un român și un brazilian. 

Cei doi elevi s-au răzbunat pe școală, după ce au fost exmatriculați din internat. Ce au lăsat în urma lor a șocat pe toată lumea, iar costurile reparațiilor se anunță extrem de mari.

Poliția are mai multe dovezi care îi plasează pe un român și un brazilian ca fiind autorii distrugerii liceului respectiv din Italia. Fotografiile de pe rețelele de socializare, cheia îngrijitorilor și SMS-urile reciproce sunt doar câteva dintre dovezi. 

 

Un elev român a distrus școala în care învăța, după ce  afost dat afară de la internat



Suspiciunile din prima oră s-au dovedit a fi adevărate: cei doi studenți în jurul cărora se concentrau cele mai mari acuzații au fost confirmate de carabinieri. Principalul motiv? Erau singurii care au fost recent exmatriculați, iar devastarea sălilor de clasă și a holurilor liceului "Fanfani-Camaiti" din Pieve Santo Stefano, ar fi părut soluția perfectă de răzbunare.

Ei sunt autorii, în lumina investigațiilor fulgerătoare efectuate, ai pagubelor grave din interiorul clădirii care au avut loc în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 1.30. Un tânăr de origine braziliană, domiciliat în Pontassieve, și un român, care locuiește în Montevarchi. Brazilianul este acuzat de distrugere, iar românul pentru deținerea ilegală a unui cuțit și vandalism.

Deși au avut grijă să își ascundă fețele, cei doi tineri și-au pus amprenta ceva mai mult decât se așteptau, lăsând în urmă probe care i-au demascat ca fiind vinovați.

 

Cum s-au dat de gol cei doi elevi



Lista este lungă. Unul dintre ei avea răni pe mâini, în concordanță cu pumnii mari dați tablourilor interactive pentru a le sparge. De fapt, la locul faptei au fost găsite urme de sânge, deși nu este sigur, pentru că nu au fost finalizate testele de sânge, sau cel puțin nu s-a declarat nimic din partea carabinierilor, care au avut grijă din primul moment să nu lase să se scurgă nicio informație despre anchetă.

Dar lucrurile nu se termină aici. O poză cu împrejurimile a fost postată pe Instagram, potrivit reconstituirilor, în jurul orei 3. După raid, acestea nu mai apar, dar rămâne o probă importantă. Și mai departe, cu un plan ce tinde spre imperfecțiunea absolută, cheile de la portar, furate de elevi, ar fi fost găsite în locul unde cei doi își găsiseră o nouă locuință.

Și mai e ceva: traficul de mesaje de pe telefoanele mobile. Toate fuseseră șterse, cu excepția unuia, trimis în jurul orei trei dimineața, pe care scria: "Vă recomand liniște!".

Pagubele costă aproximativ 60.000 de euro

 

Valoarea pagubelor se apropie de 60.000 de euro. Furia distructivă celor doi s-au năpustit atât asupra panourilor Lim, ci și asupra mobilierului, a obiectelor de mobilier, a vaselor, a plantelor și chiar a avizierelor.

Zece săli de clasă de la tehnicianul agronom și de la tehnicianul silvic au fost devastate, fără a uita de coridoare: "Am restabilit deja normalitatea", explică directorul Giuseppe De Iasi, "și totul a fost repus în ordine, lecțiile nu vor fi întrerupte. Este clar că tablourile interactive vor lipsi pentru câteva zile, dar vor fi instalate din nou în curând, împreună cu alte obiecte de mobilier".

Vor fi exmatriculați definitiv românul și elevul italian? „Aștept comunicarea oficială a carabinierilor cu privire la măsura luată împotriva lor: în fața unui astfel de gest, nu se poate face altfel”, conform presei străine.

 

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel