Italia. Românii care "goleau" șantierele italiene de utilaje industriale, prinși după o operațiune de amploare

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bătaie la un botez de români din Italia: Ringul de dans s-a transformat într-un ring de box, iar un invitat a ajuns la spital
Bătaie la un botez de români din Italia: Ringul de dans s-a transformat într-un ring de box, iar un invitat a ajuns la spital

Polițiștii din Perugia și Roma a arestat doi cetățeni români despre care se presupune că aparțin unui grup de hoți în serie. De luni de zile furau excavatoare și diferite utilaje din provincia Perugia. Se presupune că au fost comise furturi identice în companii din Abruzzo și Lazio.

Arestările au fost confirmate și de instanță, care i-a trimis la închisoare. Potrivit anchetatorilor, grupul a efectuat mai întâi o "inspecție", verificând utilajele ce urmau a fi furate. Apoi, hoții au sustras vehicule industriale în care au transportat și celelalte bunuri furate. Vehiculele au fost parcate în locuri strategice, pentru ca alarmele să nu se activeze și să le poată lua fără probleme.

Grupul ar fi călătorit la bordul unor mașini furate cu numere de înmatriculare contrafăcute, folosind cartele telefonice anonime sau carduri achiziționate pe piața neagră. În câteva luni de activitate, paguba produsă de bandă s-a ridicat la peste 1 milion de euro.

 

2. -imagine fara descriere- (excavator-buldozer.jpg)

 

Doi dintre infractori au fost identificați și arestați



Cetăţeanul român a fost arestat de-a lungul drumului european E45, în provincia Perugia, în timp ce se afla la bordul unui microbuz cu destinaţia România. Acesta încerca să părăsească teritoriul naţional. De asemenea, un alt membru al grupului a fost deja arestat în provincia L'Aquila de către personalul Volanti în urma unei urmăriri îndelungate. 

Agenții au efectuat o operațiune complicată de arestare. Aceștia au acționat cu grijă, pentru a evita reacțiile imprevizibile și periculoase care s-ar fi putut ivi. La bordul vehiculului se aflau și alte persoane, a căror identitate nu se cunoștea. Poliția nu avea nici identitatea și profilul infracțional al persoanei arestate, și nu știau dacă este periculos sau nu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel