Italia. Români şi moldoveni angajaţi la negru, exploataţi pe plantaţiile din Calabria

Andreea Cosma |
Data publicării:

O serie de controale efectuate în ultimele zile de către carabinierii stațiilor San Ferdinando și Laureana di Borrello, împreună cu unitățile specializate ale Unității de inspecție a muncii Reggio Calabria, au condus la descoperirea mai multor angajări ilegale şi numeroase nereguli în trei ferme de citrice de pe teritoriul câmpiei Gioia Tauro.

În special, în Maropati, armata a identificat 7 muncitori ilegali, cinci români și doi moldoveni, care nici măcar nu fuseseră supuși controalelor de sănătate necesare de către angajatorul lor. Patronul a fost raportat Autorității Judiciare.

În același timp, au existat și penalități administrative de aproximativ 31 de mii de euro.

La Melicucco , pe de altă parte, în urma unui nou control într-o fermă, 3 din 4 lucrători verificați nu au fost regularizați, în plus s-a constatat absența unui examen medical obligatoriu. Și aici carabinierii au raportat proprietarul autorităților judiciare, fiind amendat cu 11 mii de euro.

În cele din urmă, în Laureana di Borrello , în timpul unui ultim control efectuat asupra unei companii locale, carabinierii au raportat proprietarul după ce au constatat prezența a doi angajați fără control medical.

Șoferii vehiculelor companiei aveau permis de altă categorie. Aici agenţii au constatat încredințarea neglijentă a vehiculelor unei persoane fără permis, conducerea cu o mașină agricolă fără document de înmatriculare şi conducerea unui vehicul fără acoperire de asigurare, fapte de asemenea sancționate puternic.

Per total, au existat sancțiuni administrative de aproape 11 mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel