Italia. Români, prinși la Bologna cu escrocheria bancnotelor de 2000 lei vechi

Narcis Popa |
Data publicării:
bancnota 2000 lei romaneasca
bancnota 2000 lei romaneasca

O bandă de români specializați în escrocheria cu bani românești vechi, a fost prinsă de poliție la Bologna. Aceștia foloseau cu precădere bancnote de 2000 lei. 

Înșelătoria avea la bază lipsa informației. Italienii nu aveau de unde să știe că respectivele bancnote nu mai erau în circulație în România și mai mult decât atât, în țara noastră a urmat și denominarea, adică tăierea celor patru zerouri. 

Escrocii se prefăceau că au rămas fără combustibil în mijlocul drumului și au reușit să-i convingă pe unii șoferi să le schimbe bancnotele românești pentru a ajunge la o zona de servicii din apropiere. Românii au reușit să obțină astfel mai multe bancnote de 50 euro. Pentru a fi mai credibili, victimele erau rugate să caute pe internet care este cursul valutar, numai că aceștia căutau să transforme 2000 lei românești în euro și de aici rezulta înșelătoria. 

În cele din urmă, după mai multe lovituri de aces gen, cei trei tineri de naționalitate română au fost prinși de carabinierii din Castel del Rio, în zona Bolognese, chiar în timp ce încercau să păcălească un nou șofer. Aceștia au fost reținuți și trebuie să răspundă pentru infracțiunile de înșelătorie în formă continuată și de asociere pentru comiterea de infracțiuni. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel