Italia: Români EXPLOATAȚI la muncă. Soțiile le erau VIOLATE de "caporali"

Narcis Popa |
Data publicării:

Trei persoane au fost arestate de carabinierii din Reggio Calabria pentru exploatarea muncitorilor străini, în timp ce alte două au fost supuse controlului judiciar. Cei cinci, potrivit agenţilor, în ultimii doi ani i-au angajat pe imigranţi la două firme agricole, pe care i-au retribuit cu salarii derizorii (mai puţin de un euro pe oră).

Agenţii au descoperit şi două cazuri de violenţă sexuală faţă de două muncitoare românce.

Investigaţiile au început după plângerea depusă de unul dintre muncitori, prezentată în septembrie 2017 la secţia de carabinieri Sant'Eufemia d'Aspromonte. Operaţiunea "Dominus", declanşată de carabinierii din Palmi, a făcut lumină cu privire la o situaţie de exploatare, la care angajatorii îi supuneau pe români, obligaţi să muncească şi 10-12 ore pe zi, inclusiv duminica.

Migranţii erau găzduiţi în adăposturi improvizate, nesănătoase și în condiții igienico-structurale precare, în situații de promiscuitate gravă. Cele două femei violate, ambele angajate pe câmpurile agricole, au fost abuzate de unul dintre responsabilii activităţii şi de un alt muncitor.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel