Italia. Româncă ținută în condiții inumane de patroni, fără apă și toaletă: Dormea pe niște lăzi de cartofi, după 19 ore de muncă pe zi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O lucrătoare româncă a fost obligată să doarmă pe o saltea așezată pe lăzi de cartofi într-o locuință care era de fapt un garaj fără ferestre. Patronii unei firme din Italia au fost condamnați pentru aceste fapte.

Cuplul de patroni și-au maltratat muncitorul agricol, iar judecătorul de la tribunalul din Santa Maria Capua Vetere i-a condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe proprietarii unei ferme din Cellole. M. D. C. și V. L., au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de rele tratamente împotriva angajatei lor de origine română în vârstă de 51 de ani.

Cuplul a fost condamnat la plata cheltuielilor de judecată, la despăgubiri pentru daune care urmează să fie decontate separat și la plata unei sume provizorii imediat executorii către partea civilă reprezentată de avocații Gianluca Giordano și Pierluigi Mercorio în valoare de 3.000 de euro, relatează Caserta News.

Româncă ținută în condiții inumane de patroni, fără apă și toaletă

 

Faptele judecate datează din 2014, când femeia de 51 de ani a lucrat ca muncitor agricol la firma cuplului din Cellulo, unde i se garanta cazare și masă, sau cel puțin așa i s-a lăsat femeii să creadă. Victima a fost angajată să lucreze pe câmp până la 19 ore pe zi pentru 5 EUR pe oră. Această sumă nu i-a fost dată în mod regulat, astfel încât femeia a fost nevoită să cerșească bani în parohie sau să ia credite de la întreprinderile locale.

La întoarcerea din lagărele de muncă, i se cerea adesea să facă curățenie în gospodărie, fără a fi plătită. Locuința ei consta într-o saltea așezată pe lăzi de cartofi, într-un garaj fără ferestre. Nu era apă în garaj și nici toaletă funcțională. De fapt, femeia în vârstă de 51 de ani a fost obligată să își facă nevoile în zona rurală învecinată și să se spele scoțând puțină apă dintr-o fântână de afară. A fost adesea supusă la agresiuni fizice și verbale.

Din cauza procedurilor judiciare de lungă durată, alte infracțiuni, cum ar fi violența privată și vătămarea corporală, s-au prescris.

Italia. Român de 58 de ani, accident grav la locul de muncă 

 

Un român din Italia a fost rănit grav, după ce a suferit un accident la locul de muncă. Bărbatul a alunecat și s-a lovit puternic cu capul de asfalt. 

Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 5 iulie, atunci când românul în vârstă de 58 de ani se afla la locul de muncă, în localitatea Pisogne, din provincia Brescia. Starea muncitorului este una deosebit de gravă. 

Bărbatul, rezident la Artogne, lucrează pentru Cooperativa Soleco, o companie care activează în sectorul deșeurilor și materialelor reciclabile.

Cum s-a petrecut accidentul de muncă

 

Potrivit publicației locale Brescia Today, incidentul s-a petrecut în jurul orei 7.30. Muncitorul strângea deșeurile de-a lungul străzii Viale Caduti del Lavoro, când, la un moment dat, a alunecat din spatele camionului în mers și a căzut lovindu-se puternic cu capul de asfalt.

Starea sa a fost gravă încă de la început, iar bărbatul a început să piardă sânge dintr-o ureche. Colegii au sunat la 118.

Acesta a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Monza, fiind considerat maximă urgență.

Potrivit sursei citate, autoritățile încă investighează dinamica accidentului. Conform primei reconstituiri, se pare că românul, care era în spatele camionului de gunoi ținându-se de o bară, a fost aruncat pe asfalt într-o curbă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel