Italia. Româncă, atacată de soț de față cu copiii lor: Femeia s-a baricadat în casă și a sunat la 112

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român și-a atacat soția de față cu copiii lor,  iar femeia s-a baricadat în casă și a sunat la 112. Carabinierii din Tortona, Volpedo și Villalvernia au intervenit, l-au blocat și l-au arestat pe bărbat.

Și-a agresat soția în fața copiilor lor. Un român de 34 de ani a fost arestat de carabinieri, pentru că și-a maltratat familia. Episodul s-a petrecut în seara zilei de marți, 28 noiembrie.

La capătul celei de-a mia certuri, bărbatul a încercat să spargă geamurile casei pentru a intra în camera în care soția sa se baricadase cu copiii lor minori și de unde a putut suna la 112 și cere ajutor.

Carabinierii din Tortona, Volpedo și Villalvernia au intervenit imediat, l-au reținut și l-au arestat. După audierea de validare, judecătorul a dispus reținerea sa în închisoare.

 

Româncă atacată de soț de față cu copiii lor

 

Acest incident grav a avut loc la câteva zile, după Ziua împotriva violenței împotriva femeilor, când compania de carabinieri din Tortona, sub comanda căpitanului Domenico Lavigna, și-a prezentat campania de informare privind combaterea violenței de gen. În colaborare cu Primăria din Tortona, Cisa, Centrul anti-violență MEDEA și cu contribuția Fondazione Cassa di Risparmio di Tortona, a fost elaborată o broșură specială cu scopul de a sensibiliza victimele violenței să raporteze violența și, dacă este necesar, să contacteze 112.

"Nu tăceți... cereți ajutor!" este titlul broșurii, care își propune să ajungă la un segment larg al populației, explicând cum violența de gen se manifestă sub diverse forme, nu doar fizice sau sexuale, ci și psihologice (în prezența insultelor, umilințelor și amenințărilor), economice (atunci când o femeie este împiedicată să își caute un loc de muncă și să își obțină propria independență), sau prin persecuție (urmărire, hărțuire, ambuscade).

"Nu tăceți... cereți ajutor!"

 

Din păcate, astfel de practici sunt foarte des întâlnite în cazul românilor din Peninsulă. Cu doar câteva zile mai devreme, un alt bărbat, în vârstă de 60 de ani, de origine română, a fost arestat în Mesagne - Italia, după ce a fost reclamat de parteneră pentru rele tratamente și bătăi. În plus, acesta ar fi obligat-o pe femeie să cerșească și a încercat să o agreseze în fața carabinierilor.

Românul nu a avut nicio reținere să își lovească partenera, chiar în fața carabinierilor la care femeia depusese o plângere. Aceștia l-au arestat pentru rele tratamente în familie și violență față de un funcționar public, după o scurtă încăierare cu carabinierii care încercau să îl oprească.

Povestea tristă se derula încă din iulie anul trecut. Femeia, de asemenea româncă și concubină, venise în Mesagne atrasă de posibilitatea oferită de conaționalul ei de a găsi un loc de muncă ca îngrijitoare.

În scurt timp, bărbatul a început să o amenințe și să o bată, obligând-o să cerșească în fața cimitirului Mesagne și în fața unui supermarket, dar cu obligația de a strânge cel puțin 25 de euro pe zi.

 

Românca se afla într-o stare precară

 

De asemenea, el a bătut-o pentru că era convins că există o relație între ea și vecinul ei italian. Epuizată și în stare precară, femeia a mers la secția de poliție și a depus plângere pentru rele tratamente și bătăi. Ulterior, carabinierii au dus-o acasă pentru a își lua bagajele și a o transfera într-o unitate protejată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel