Italia. Româncă acuzată de maltratarea bătrânilor neputincioși pe care îi avea în grijă: „Ai tăi nu mai vin, la tine vine doar moartea”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procesul Aureliei Dragomir, fosta proprietară a casei familiale „Nino Aurelia” din Monteveglio și a trei dintre colaboratoarele sale, toate cu reședința în zona Modena, va începe la finalul lunii următoare. Cele patru femei, în frunte cu românca, acuzate de tratamente inumane asupra pensionarilor găzduiţi în azil, sunt în libertate.

Aurelia Dragomir, în vârstă de 56 de ani, de origine română, a fost proprietara casei familiei „Nino Aurelia” din Monteveglio. Aceasta avea trei colaboratoare în azil, surorile  Luana, Antonella şi Natascia Marchese, în vârstă de 59, 63, respectiv 45 de ani, toate cu reședința în Modenese. Anchetele cu privire a situația din azilul Nico Aurelia au nceput după moartea unui oaspete de 83 de ani în casa familială, care a avut loc din cauze naturale la spitalul din Bazzano. 

Poliţiştii au primit mai multe informaţii şi au reuşit să obţină câteva înregistrări din care reiese faptul că bătrânii erau supuşi unui tratament inuman. Pe înregistrări se aud, printre altele, bătrâni care imploră să fie ajutaţi şi se plâng de dureri insuportabile. De fiecare dată li se răspundea cu cinism.

Vezi și: Italia. Cazul "Nino Aurelia" continuă. Românca şi cele trei angajate din AZILUL GROAZEI, în libertate. Bătrâni bătuţi şi ameninţaţi cu moartea

Odată, când unul dintre seniori a cerut să-şi vadă familia, românca i-a răspuns fără milă: „Ai tăi nu mai vin, vine doar moartea la tine”. Pe o altă înregistrare se aude cum un pensionar se roagă să i se dea un pahar cu apă. Răspunsul vine imediat, revoltător: „Ce zici, ce apă, apă, apă? Eşti nebun, stai cuminte sau te împuşc”, ar fi spus femeia, potrivit presei din Peninsulă.

Românca, șefă în azilul terorii: „Ai tăi nu mai vin, la tine vine doar moartea”

 

Românca și cele trei ajutoare ale sale au fost arestate pe 16 noiembrie 2020, iar acum sunt acuzate de lucruri grave. Doi bătrâni din azil au murit, iar pe trupul unuia dintre ei, internat cu pneumonie, medicii au găsit urme care arată că ar fi fost legat strâns de mâini şi de picioare. Românca şi colaboratoarele sale sunt acum acuzate de maltratarea persoanelor vârstnice, abuz şi rele tratamente, dar şi de încălcarea legii privind activarea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, absenţa contractelor regulate de muncă pentru colaboratori şi abuz în administrarea medicamentelor, scrie Leggo.it, citează Adevărul.

Vezi mai multe: Italia. O româncă, șefă în azilul groazei. Bătrâni maltratați, legați de paturi: „Ce zici, vrei apă? Taci sau te împușc!“

Totodată ele sunt acuzate de exercitarea abuzivă a profesiei şi că ar fi administrat sedative persoanelor în vârstă fără prescripţie medicală, dar şi de încălcări ale normelor privind activitatea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, ţinând cont de faptul că sediul azilului a fost mutat ilegal într-un hotel. Ea mai este acuzată că nu ar fi întocmit contracte regulate de muncă angajaţilor.  

Procesul celor patru va începe pe 30 septembrie, dar până atunci ele sunt cercetate în libertate. Dacă nu cumva anchetatorii vor concluziona că ele nu sunt străine de moartea unui pensionar, ele ar putea scăpa cu câte 4-5 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel