Italia. Cazul "Nino Aurelia" continuă. Românca şi cele trei angajate din AZILUL GROAZEI, în libertate. Bătrâni bătuţi şi ameninţaţi cu moartea

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Procesul Aureliei Dragomir, fosta proprietară a casei familiale „Nino Aurelia” din Monteveglio și a trei dintre colaboratoarele sale, toate cu reședința în zona Modena, va începe pe 30 septembrie. Până atunci, cele patru femei acuzate de tratamente inumane asupra pensionarilor găzduiţi în azil sunt în libertate, scrie modenaindiretta.it.

Aurelia Dragomir, în vârstă de 56 de ani, de origine română, a fost proprietar al casei familiei „Nino Aurelia” din Monteveglio. Aceasta avea trei colaboratoare/ surori în azil, în vârstă de 59, 63 și 45 de ani, toate cu reședința în Modenese.

Femeile sunt acuzate de maltratare și exercitarea abuzivă a profesiei de sănătate. 

Între timp, însă, judecătorul a revocat măsura preventivă a arestului la domiciliu, astfel încât acestea sunt libere.

Potrivit acuzației, femeia și colaboratoarele ei, niciuna cu calificări care să permită profesarea domeniul sănătății, ar fi hărțuit oaspeții în toate modurile.

GIP de la Bologna justificase arestul la domiciliu prin definirea celor patru acuzate ca „incapabile să-și reprime impulsurile agresive și opresive”.

Anchetele începuseră după moartea unui oaspete de 83 de ani în casa familială, care a avut loc din cauze naturale la spitalul din Bazzano. 

Conducerea spitalului a avertizat carabinierii, raportând răni suspecte pe corpul său.

La scurt timp după evenimentele de la Monteveglio, bătrânii maltratați au fost mutați în secret la un hotel din Zocca, apoi la Hotel Regina din Monteombraro, un cătun din Zocca. 

Hotelul nu dispunea de niciun dispozitiv adecvat pentru a găzdui persoanele în vârstă care nu sunt autosuficiente, iar adminsitrarea medicamentelor - în mare parte calmante, potrivit anchetatorilor - a avut loc fără prescripție medicală.

Prin urmare, bătrânii au fost relocați din nou, conform prevederilor Ausl și Poliției Locale. Acum cei patru suspecți sunt liberi și urmează cursuri de remediere în așteptarea procesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel