Italia. Român, prins în flagrant în timp ce fura cupru de la firma la care era angajat

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un român de 48 de ani a fost prins în flagrant delict în timp ce fura cupru de la firma la care era angajat. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare.

Vineri seară, comandamentul provincial al carabinierilor din Ferrara a ordonat un amplu serviciu coordonat, destinat să controleze traficul rutier de-a lungul principalelor străzi din provincie, desfășurat prin intermediul unor patrule întărite, baraje rutiere și puncte de control.

Însă, în aceeași seară, carabinierii au fost alertați de un posibil furt în desfășurare la compania "General Cavi" din Argenta.

 

Românul intenționa să fure 500 kg de cupru

 

Patrulele s-au îndreptat imediat spre unitatea industrială, unde l-au surprins pe T.P., un bărbat român de 48 de ani, domiciliat în zona Ravenna, angajat al societății. Românul intenționa să încarce în vehiculul său 500 kg de cupru, care fusese furat cu puțin timp înainte din depozitele societății.

După formalitățile de rigoare, bărbatul a fost reținut în camerele de securitate ale Companiei Portomaggiore și apoi, ieri dimineață, a fost adus în fața judecătorului Tribunalului din Ferrara. Pe lângă validarea arestului, l-a condamnat pe străin, în urma negocierii pledoariei, la un an de închisoare și la o amendă de 80 de euro.

În același timp, într-un alt oraș din Italia, un alt român a fost arestat pentru furt, conform il Resto del Carlino.

 

Un cetățean român a atacat și a jefuit un librar care a refuzat să îi dea bani

 

Bărbatul, un cetățean român în vârstă de 34 de ani, a intrat într-o librărie din Biella cu pretextul de a cerși bani. În fața refuzului clar al vânzătorului, l-a atacat cu un pumn în cap, lăsându-l inconștient, și a profitat de situație pentru a goli casa de 450 de euro.

Sistemul de supraveghere video a înregistrat totul, dar între timp hoțul și-a pierdut urma. După un timp, a fost depistat de patrula de carabinieri din Prosecco, care l-a reținut la bordul unui autobuz.

Bărbatul le-a spus militarilor că stă în Italia pentru a profita de sărbătorile de sfârșit de an pentru a cerși prin preajmă.

De data aceasta însă, nu mai trebuie să stea prin frif la cerțit pentru că va merge direct la închisoare. De fapt, bărbatul, un cetățean român în vârstă de 34 de ani, este căutat pentru că are de ispășit o pedeapsă de doi ani și șase luni pentru tâlhărie și vătămare corporală.

Așa că patrula de carabinieri din Prosecco l-a arestat și l-a dus la închisoarea Coroneo din Trieste, conform presei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel