Italia. Român închis, după ce și-a îmbolnăvit intenționat iubita: „M-a infectat cu Covid pentru a mă izola în casă cu el. Am ajuns la ATI“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 49 de ani din  Foligno, (Umbria), Italia , a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru hărțuire și pentru că a infectat-o intenționat cu COVID pe iubita sa, o pictoriță de 53 de ani, pentru a o obliga să se izoleze în casă, cu el. Femeia a ajuns la ATI, în stare gravă.

O poveste de dragoste zbuciumată. El gelos, uneori morbid și obsesiv. Ea era gata să-l ierte în fața florilor și a promisiunilor lui de a se schimba care au continuat timp de trei ani. Săptămâna aceasta, bărbatul, un român de 49 de ani, rezident în Foligno, a fost condamnat la 10 luni în formă prescurtată (cu posibile pedepse în loc de închisoare după reforma Cartabia), cu interdicția de a se apropia de fosta sa soție.

De fapt, chiar de Ziua Femeii, decizia judecătorului a venit în urma plângerilor incredibile făcute de pictoriță de 53 de ani din Perugia, care în ultimii ani a povestit carabinierilor și poliției despre persecuțiile pricinuite de bărbat în cele mai inimaginabile moduri. Nu numai apeluri telefonice, ambuscade în casă, ci și furturi pentru a avea pretextul de a o revedea, până la nebunie: a infectat-o cu Covid pentru a o putea avea în casă numai pentru el. O violență chiar mai gravă decât bătăile - pe care nu i le-a aplicat niciodată -, evident rezultatul (după cum a explicat femeia la poliție) unei obsesii.

Italia. Român închis, după ce și-a îmbolnăvit intenționat iubita

 

După un început de relație în care bărbatul de origine română, în vârstă de 49 de ani, s-a arătat imediat 'puțin gelos, foarte cicălitor, vrând mereu să verifice tot ce făceam și unde mergeam', se arată în plângerea femeii de 53 de ani, și după ce se despărțiseră deja și apoi reluaseră cu promisiunea de a fi un alt bărbat, 'în 2021, la începutul lui noiembrie', a explicat femeia, 's-a prezentat la mine acasă cu scuza că avea ceva urgent să-mi spună. A intrat în casă și m-a sărutat, apoi mi-a spus: 'Sunt Covid pozitiv, te voi infecta ca să putem intra în carantină împreună'. Din cauza nesăbuinței și lejerității sale am fost internată la terapie intensivă la Spitalul Silvestrini". Tot potrivit mărturiei femeii, odată ieșită din spital, femeia de 53 de ani l-a găsit acasă 'comportându-se agresiv', în așa măsură încât a fost nevoită să cheme poliția, potrivit Il Messagero.

Poliție la care, împreună cu carabinierii, femeia s-a adresat de mai multe ori tocmai din cauza hărțuirii continue a bărbatului de 49 de ani. Acesta a intrat în casa ei pentru a-i fura 2.500 de euro. Cu toate acestea, nu banii erau scopul lui, ci doar un pretext pentru a o revedea. Atât de mult încât, sub amenințarea unei alte plângeri, femeia a primit un mesaj de la el în care fostul îi spunea "că nu are rost să mă duc la poliție, pentru că nu-mi vor da banii înapoi, ci doar el mi-i poate da".

Italia. Român închis, după ce și-a îmbolnăvit intenționat iubita: „M-a infectat cu Covid pentru a mă izola în casă cu el. Am ajuns la ATI“ 

 

Toate acestea pentru că femeia de 53 de ani, după o nouă ceartă din cauza geloziei absurde a acestuia (manifestată și împotriva muncii femeii, pictor), reușise să-l convingă că vor ieși împreună. Ea s-a îmbrăcat, s-a pregătit și, odată ieșită din ușă, a încuiat-o din nou brusc, lăsându-l pe el afară. Un mod ingenios de a-l scoate din casă, dar care s-a încheiat cu o scenă de lovituri de picioare și pumni în ușă.

Și dacă asta nu era de ajuns, actele persecutorii - care i-au adus deja o interdicție de a se apropia de ea, care nici măcar nu fusese respectată - au fost însoțite și de amenințarea de a trimite fotografii intime ale femeii către cele 200 de contacte furate din telefonul său mobil. Acest telefon mobil a fost apoi luat ostatic înainte de o plecare spre Dubai, dacă femeia nu promitea să se întoarcă cu el odată ce se întorcea în Perugia. Pe scurt, suficient pentru a-l înnebuni și a-l speria.

Românul și-a terorizat timp de trei ani iubita

 

Dar femeia în vârstă de 53 de ani, cu un loc de muncă, doi copii și mult curaj - erodat doar de promisiunile constante de a fi altfel și de dorința, poate, de a mai da mereu o șansă relației lor - l-a acționat în cele din urmă în instanță. Și a câștigat bătălia.

Pe de altă parte, bărbatul în vârstă de 36 de ani, acuzat de soția sa de intoleranță, inclusiv bătăi și violențe psihologice, aplicate cu forța din cauza geloziei sale excesive, a fost acuzat de abuz în familie. Bărbatul a mers până într-acolo încât a intrat în posesia permisului de ședere al soției sale, refuzând să i-l restituie. După ce au raportat incidentul la poliție, ofițerii au dus-o la spital și au contactat Centrul anti-violență din Perugia, care s-a activat imediat pentru a ajuta victima.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel