Italia. Român găsit mort pe stradă, învelit cu cartoane. Marius avea doar 36 de ani și s-a stins sub ochii nepăsători ai trecătorilor

Liviu Ludovic |
Data publicării:

S-a aflat identitatea românului găsit mort în stradă, sub niște cartoane. Marius Gălușcă avea doar 36 de ani și suferea de tuberculoză. 

Presa din Italia publică povestea românului găsit mort pe o stradă din Padova, joi, 17 februarie. Marius Gălușcă avea doar 36 de ani și, potrivit medicilor, a murit de frig. Bărbatul, care a fost găsit fără viață sub niște cartoane, suferea de tuberculoză.

Marius a murit sub ochii nepăsători ai navetiștilor

 

Potrivit publicației Il Gazzettino, Marius Gălușcă a avut ultimul domiciliu stabil la Cerignola, în Puglia. Nimeni nu știe cum a ajuns la Padova, singur, departe de toți cei dragi.

El a murit în cursul nopții de miercuri spre joi, lângă niște pubele de deșeuri, învelit cu cartoane, care nu au fost de ajuns pentru a-i oferi căldura de care avea nevoie. Culmea, nu și-a dat ultima suflare ascuns de ochii lumii, ci chiar în fața unei porți în spatele căreia dormeau liniștiți niște oameni.

În dimineața zilei de joi, zeci de navetiști care s-au îndreptat spre gară au trecut cu nepăsare pe lângă trupul neînsuflețit acoperit parțial de cartoane. Nimeni nu s-a oprit pentru a vedea ce se întâmplă cu persoana care zăcea nemișcată. Nici patronii sau vânzătorii magazinelor din zonă, care au deschis în acea dimineață, nu au suspectat nimic.

Se pare că un om care nu se mișcă, sub niște cartoane, e ceva "normal" și nu mai reprezintă niciun interes din partea celor din jur, mai scriu jurnaliștii italieni.

O patrulă a Poliției Locale l-a verificat

 

Descoperirea a fost făcută de o patrulă a Poliției Locale care, după ce a trecut de mai multe ori pe lângă locul respectiv, a decis să facă o verificare. Agenții au dat la o parte cartoanele și i-au văzut chipul împietrit, cu ochii larg deschiși. Bărbatul era mort de cel puțin câteva ore. În buzunar avea toate actele personale și documente medicale din care rezulta tratamentul pe care trebuia să și-l administreze pentru tuberculoză.

La fața locului a fost chemată o ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic, ci doar să constate decesul românului.

Luați la întrebări de polițiști, comercianții din zonă care îi știu pe cei fără adăpost care își duc existența prin cartierul Arcella, au declarat că nu l-au văzut niciodată pe Marius pe acolo. "Nu l-am văzut niciodată, colegul meu a sosit la ora 8.00 la magazin, eu la 8.30, dar nu l-am văzut niciodată pe aici", a declarat un vânzător de la un aprozar.

Nimeni nu știe de Marius Gălușcă a ajuns din Cerignola (Puglia) în Padova. Cert este că bărbatul era bolnav de TBC, iar frigul i-a pus capăt vieții.

Corpul neînsuflețit a fost dus la morgă, fiind pus la dispoziția autorității judiciare. Autoritățile încearcă acum să dea de rudele bărbatului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel