Italia: Român găsit MORT. A fost EXPLOATAT de 'caporali' și BĂTUT până la inconstiență

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Ancheta în care românul Aurelian Cochior a fost găsit mort, scoate la iveală detalii șocante: din câte se pare în zonă erau folosiți în principal români săraci care erau aduși cu autobuzele și puși la muncă de către 'caporali' care îi exploatau până la epuizare.  

Trupul neînsuflețit al lui Aurelian Cochior a fost găsit ascuns la două săptămâni după dispariția sa. Aflat într-o stare avansata de descompunere, lângă o pădure, pentru oamenii legii nu a fost deloc ușor să stabilească motivul morții, însă din câte se pare acesta ar fi fost exploatat până la epuizare și bătut. 

În cadrul anchetei s-a descoperit că Aurelian Cochior, în vârstă de 42 de ani a fost adus cu autocarul în Valle d' Aosta alături de alte câteva zeci de români, special recrutați din România pentru a fi folosiți în pășunile montane. Toți lucrau la negru, iar rolul 'caporalilor' era acela de a-i forța să muncească cât mai mult, într-un ritm infernal.

În cadrul procesului care se desfășoară zilele acestea, a fost audiat și un carabinier. Oamenii legii au stabilit că Cochior ar fi "sosit în Italia vineri 21 iulie 2017" și ar fi dispărut "între sâmbătă 22 și duminică 23". Pe 5 august 2017, cadavrul lui a fost găsit "desculț, într-o zonă împădurită și fără documente".

Rețeaua era organizată astfel: responsabilii cu recrutarea erau români care veneau în țară, racolau persoane foarte sărace cu promisiuni de salariu și cazare, iar odată ajunși în Italia se profita de situația lor precară. Caporalii erau nemiloși și știau că respectivii nu știu nici limba, deci nu pot cere ajutor și profitau de pe urma lor. Cine se împotrivea era bătut și abandonat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel