Italia. Român, amendat și denunțat, după ce a fost depistat la restaurant cu Certificatul Verde al altei persoane

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român a ajuns în atenția autorităților italiene după ce agenții de la Poliția de Stat l-au surprins mâncând într-un restaurant din Roma, deși nu avea Certificat Verde. Acesta le-a prezentat polițiștilor un Certificat Verde care aparținea unei alte persoane.

Descoperirea a fost făcută de către ofițerii din districtul VI Casilino într-un restaurant chinezesc din via Casilina.

Aici, polițiștii, în timp ce verificau clienții din restaurant, au descoperit certificatul verde, în format digital, al unui bărbat. În urma verificărilor, s-a dovedit că acesta nu este a lui, ci al altei persoane.

În acest context, polițiștii n-au avut de ales și l-au amendat pe român pentru încălcarea normelor anti-COVID și, de asemenea, l-au denunțat pentru fals prin substituire de persoană.

Clientul român a fost sancționat în cadrul controalelor efectuate de poliția de stat și locală în suburbiile din estul capitalei, scrie Roma Today.

 

Italia schimbă sistemul de culori și utilizarea Green Pass-ului: "E necesară o reconsiderare"

 

De asemenea, Italia va schimba foarte curând sistemul de culori prin care se modificau regulile(deschideri, închideri de magazine) în funcție de rata de contagiune a diverselor zone. De asemenea, vor fi excepții pentru prezentarea Green Pass-ului, pentru a facilita desfășurarea unor acțiuni de bază. 

Ministrul Sănătății Roberto Speranza a început discuțiile cu reprezentații Regiunilor, care cer Guvernului să schimbe sistemul de culori pentru a evita noi închideri.  Ministrul Sănătății consideră că sistemul de culori pe regiuni a jucat un rol important în distingerea nivelurilor de contagiune și în luarea măsurilor de izolare, dar virusul s-a schimbat și în următoarele ore vor începe discuții care vor modifica totul. 

Subsecretarul de stat Pierpaolo Sileri spune că „regulile vor fi modificate și simplificate foarte curând”. Confirmarea vine și de la președintele Consiliului Superior de Sănătate, Franco Locatelli. "Sistemul de culori al regiunilor a fost dezvoltat într-un moment diferit - amintește coordonatorul CTS -. Că putem ajunge la o reconsiderare este în logica lucrurilor”. În acest moment, intenția Guvernului este de a merge înainte cu regulile actuale.

Excepții în prezentarea Green Pass-ului în Italia



Astăzi este programată o altă ședință tehnică pentru a decide cu privire la (puținele) excepții de la obligația de a prezenta permisul verde de bază. Premierul Mario Draghi ar putea semna încă de mâine un ordin cu lista magazinelor unde se va putea merge fără Green Pass. Pe lista preliminară se află magazinele cu produse alimentare, farmacii, chioșcuri de ziare și tutungerii. De excepții nu vor beneficia florăriile, cele care vând haine pentru bebeluși, parfumeriile și magazinele care desfășoară oricare alte activități comerciale care nu se consideră strict necesare. 

Este posibil ca și alte excepții să fie incluse, dar numai dacă sunt indispensabile pentru „a asigura satisfacerea nevoilor esențiale și primare ale persoanei”. Așa scrie în decretul-lege din 7 ianuarie, încă neclar, care a introdus certificarea verde pentru o listă lungă de activități: birouri publice, servicii poștale, bancare și financiare și activități comerciale.

[citeste si]

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel