Italia. Român ajuns la spital, după ce a sărit pe fereastra casei: Avea interdicție de a se apropia de soție și locuință

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Două românce, hărțuite și abuzate de partenerii lor au reușit să scape cu bine din ghearele agresorilor
Italia. Două românce, hărțuite și abuzate de partenerii lor au reușit să scape cu bine din ghearele agresorilor

Un român de 35 de ani încalcă interdicția de a se apropia de soția sa și de locuință. Bărbatul profitând că femeia nu era acasă, a intrat în imobil pentru a dormi, apoi evadează într-un mod îndrăzneț. Arestat pentru încălcarea unui ordin judecătoresc, el este acum internat în spitalul din Monselice.

Românul nu se mai putea apropia de soția sa ca urmare a unei interdicții impuse de judecător în urma unor maltratări repetate. Însă un bărbat de 35 de ani, de origine română, domiciliat în Conselve, s-a întors la locuința familiei în seara zilei de vineri, 29 octombrie, profitând de faptul că femeia nu era acasă.

Încălcarea interdicției a fost raportată la postul de carabinieri, care a trimis o mașină de patrulare la fața locului. Dar la vederea soldaților, bărbatul - neavând o cale de scăpare mai bună - a sărit de la balcon la mezanin, aproape la fel de înalt ca un etaj, rănindu-se în cădere. Carabinierii l-au imobilizat, l-au arestat și l-au dus la spital, unde este în continuare internat și monitorizat la vedere de un carabinier, potrivit Il Mattino di Padova.

Vezi mai departe

Român, acuzat de viol în Italia, prins în România. Bărbatul și-a amenințat iubita cu moartea: „Nu mi-e frică de închisoare”

 

Un român, de 45 de ani, acuzat de maltratare în familie și violență sexuală, a fost arestat, după ce a fugit în România.  

Un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în zona Cremona, a fost arestat după o perioadă în care a fost de negăsit. Pe numele lui fusese emis un ordin de arestare preventivă, însă acesta reușise să fugă în România.

Bărbatul este cercetat pentru infracțiunea de maltratare în familie și pentru infracțiunea de violență sexuală agravată, ambele comise împotriva fostei partenere cu care, în urmă cu cinci ani, se mutase în Italia, împreună cu un minor.

Ancheta datează din 3 octombrie, când românul a ajuns la casa fostei iubite și a vrut să intre, lovind cu piciorul și pumnul în ușă, scrie laprovinciacr.it

Femeia a cerut ajutorul autorităților care, între timp, au fost informate despre comportamentul agresiv bărbatului încă din România.

Polițiștii italieni au fost informați de Interpol despre comportamentul agresiv al bărbatului față de partenera sa, încă de când cei doi locuiau în România.

„Te omor, nu mi-e frică de închisoare. Prefer să fiu în închisoare decât afară” 

 

Femeia le-a povestit polițiștilor o serie de episoade grave, comise de fostul partener, pe tot parcursul conviețuirii lor.

Bărbatul a hărțuit-o constant, a amenințat-o și bătut-o. Mai mult decât atât, a forțat-o constant să aibă relații sexuale. O lovea în cap, spunându-i că „așa nu va lăsa urme vizibile” și a amenințat-o cu moartea: „Te omor, nu mi-e frică de închisoare. Prefer să fiu în închisoare decât afară!” 

Pe 7 octombrie, în urma solicitării procurorului, a fost emis un ordin de închisoare preventivă care nu a fost pus în aplicare, întrucât bărbatul reușise să se întoarcă în România. Datorită colaborării cu poliția română, bărbatul a fost depistat pe 17 octombrie.  

A fost arestat cu mandat european, emis de tribunalul Cremona. La finalul procedurilor, bărbatul va fi extrădat în Italia și pus la dispoziția autorității judiciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel