Italia. Răsturnare de situație în cazul badantei care i-a dat bătrânului pe care îl îngrijea să bea antigel

O îngrijitoare a încercat să-l omoare pe bătrânul pentru care lucra, făcându-l să bea antigel, soluție toxică folosită la autoturisme. Procurorii o acuză pe femeie de tentativă de omor, după ce au aflat care a putea fi mobilul crimei: Femeia era unica moștenitoare a bărbatului.

Doi ani și opt luni de închisoare. Aceasta este cererea de condamnare pronunțată astăzi 3 februarie în instanța din Torino de procurorul Francesco Pelosi pentru o femeie, cetățean peruvian, în vârstă de 46 de ani, cercetată de tentativă de crimă.

Îngrijitoarea peruviană este acuzată că a încercat să otrăvească o persoană în vârstă din Sant'Antonino di Susa pe care îl înrijea. Femeia a fost trimisă în judecată pentru tentativă de crimă. Anchetatorii au descoperit un posibil mobil al tentativei de omor:  ea este singurul moștenitor al vârstnicului de 89 de ani, care urma să îi lase în  proprietate un apartament.

„Saverio a trăit mai rău decât un câine“

 

La deschiderea ședinței, procurorul a prezentat o foaie scrisă de mână a părții vătămate care arată că bărbatul, la 21 septembrie 2017, când a fost audiat de carabinieri, a refuzat să semneze raportul „de teama lui Fanny". Apărarea a chemat apoi un vecin, Luigi O., în vârstă de 85 de ani, să depună mărturie: „Saverio a trăit mai rău decât un câine. Era murdar  iar casa lui era de nedescris: poate chiar și în 1700 oamenii nu ar putea fi mai rău decât atât. Dar apoi, în 2012, a întâlnit-o pe tânăra aceea și s-a schimbat totul: a devenit curat, ordonat, normal. A fost încântat de ea”.

Vezi și: Italia. O badantă i-a dat bătrânului pe care îl îngrijea să bea lichid de frână

Potrivit rechizitoriului, femeia ar fi încercat să-l omoare pe bătrânul pentru care lucra, făcându-l să bea antigel. Bărbatul a fost internat în stare gravă după ce a ingerat lichidul, pe care l-a confundat cu o băutură. La început, oamenii legii s-au gândit că a fost un incident din cauza neatenției victimei.

Ulterior, ancheta a constatat că îngrijitoarea a fost cea care l-a făcut să bea, de teamă de a nu  pierde casa, pe care i-o donase în anul 2016. Suspecta a însoțit bătrânul pe care îl îngrijea la un notar, determinându-l să-i dea gratuit casa, fără ca vârstnicul să fi înțeles natura acelui act. După otrăvire, bărbatul a fost dus la spital, unde a rămas internat pentru o perioadă mai lungă de timp.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy