Italia pune presiune pe UE: "Să nu fie prea târziu"

Narcis Popa |
Data publicării:
Italia
Italia

Europa trebuie să adopte noi măsuri pentru a combate ameninţarea reprezentată de coronavirus, a declarat vineri preşedintele italian, Sergio Mattarella, avertizând că Uniunea Europeană trebuie să reacţioneze înainte să fie prea târziu, relatează Reuters.

"Noi iniţiative sunt vitale, care să treacă peste vechile moduri de gândire, care sunt acum depăşite de realitatea condiţiilor dramatice cu care se confruntă continentul nostru", a spus Mattarella într-un rar discurs televizat adresat naţiunii.

"Sper că toată lumea înţelege pe deplin, înainte de a fi prea târziu, gravitatea ameninţării cu care se confruntă Europa'', a afirmat el.

Reamintim că Italia şi Spania au blocat luarea unei decizii la summitul Consiliului European aflat în curs, cele două ţări cerând Uniunii Europene un plan financiar solid în contextul crizei generate de pandemia coronavirusului, afirmă surse politice.

Premierii din Italia şi Spania, Giuseppe Conte şi Pedro Sanchez, au anunţat în cursul summitului UE, desfăşurat prin videoconferinţă, că se opun măsurilor financiare propuse de Charles Michel, preşedintele Consiliului European, considerându-le "insuficiente", afirmă surse politice de la Roma citate de agenţia de presă AGI.

Liderii din Italia şi Spania au cerut Uniunii Europene o reacţie "puternică şi adecvată" în cel mult zece zile, pentru atenuarea gravelor efecte economice ale pandemiei de coronavirus, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel