Italia. Proteste violente la Milano. Carabinierii au folosit bastoane pentru a-i opri pe manifestanți

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Carabinerii au intervenit pentru a stopa protestele din Milano
Carabinerii au intervenit pentru a stopa protestele din Milano

Italienii au ieșit din nou în stradă, nemulțumiți de restricțiile impuse de pandemia de Covid. Protestatarii s-au strâns în centrul orașului Milano și au devenit agresivi cu forțele de ordine.

Italienii sunt tot mai nemuțumiți din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Au protestat și în această după-amiază, la Milano. N-au rezistat, de asemenea, să nu intre în conflict cu polițiștii. Potrivit presei internaționale, nu au fost agresiuni fizice, de data aceasta.

Poliţiştii au folosit bastoane pentru a ţine participanţii departe de Piazza Duomo până la încheierea unui alt  miting, organizat de Partidul Fratelli d'Italia, relatează Agerpres.

De asemenea, astfel de manifestări au avut loc la Roma și Trieste. Italienii spun că li se încalcă dreptul la liberă circulație și nu este necesară vaccinarea, câtă vreme nu prezintă simptome de boală.

 

Proteste violente în Italia. Oamenii nu vor să se vaccineze

 

 

Numărul cazurilor de Covid a crescut alarmant în Italia. Astfel, Guvernul a anunțat că, din 15 octombrie, certificatul verde digital este obligatoriu. Este documentul care atestă vaccinarea anti Covid. Angajații din domeniile esențiale pot rămâne fără loc de muncă, dacă refuză vaccinarea. Pe de altă parte, medicii spun că nu ei sunt cei care ar trebui să țină sub control fenomenul „certificatului verde digital” în litigiile de muncă. Obligația ar trebui să revină în mod exclusiv inspectorilor de muncă. O situație similară se înregistrează și în Franța. Domeniul construcțiilor este cel mai afectat, iar angajatorii au protestat în mod repetat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel