Italia. Premierul Conte şi 6 miniştri, cercetaţi penal pentru felul în care au gestionat epidemia de coronavirus

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
giuseppe_conte
giuseppe_conte

În urma plângerilor depuse de asociaţii, de cetăţeni şi de avocaţi din Italia, procuratura Romei a deschis o anchetă pe numele prim-ministrului Giuseppe Conte şi al cabinetului de miniştri.

Cabinetul de miniştri, în frunte cu premierul Giuseppe Conte, a primit, joi, înştiinţarea că va fi anchetat cu privire la felul cum a gestionat criza sanitară în ultimele luni. De asemenea, la sesizarea victimelor, a rudelor şi a avocaţior acestora, Procuratura Romei va audia depoziţiile demnitarilor italieni.

Autorităţile sunt acuzate de societateta civilă că au întârziat închiderea zonelor roşii pentru a preveni răspândirea virusului. Pe aceeaşi linie merge şi Comitetul victimelor COVID-19 "Noi Denunciamo", dar la Tribunalul din Bergamo, cel mai afectat oraş al pandemiei.

Mai mult, ajutat de fostul general Pier Paolo Lunelli, expert NATO în războaie bacteorologice, comitetul va prezenta un raport care demonstrează că ultimul protocol epidemiologic al Italiei datează din 2006. Asociaţia reprezintă 250 de familii ale victimelor de COVID-19 din Bergamo. Mărturiile acestora au ajuns la Tribunalul din Bergamo.

"Am putea să spunem că măsurile ar fi trebuit aplicate încă de la începutul lunii ianuarie, când o pereche de chinezi depistată pozitiv a călătorit prin toată Italia şi a transmis virusul mai departe", a spus Stefano Fusco, preşedintele Comitetului "Noi Denunciamo" din Bergamo.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel