Italia prelungește starea de URGENȚĂ până pe 31 decembrie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Italia va prelungi starea de urgență provocată de coronavirus până la 31 decembrie 2020. 

Starea de urgență datorată viruslului SARS-COV-2 în Italia va fi extinsă: guvernul Conte este gata să semneze extinderea, starea de urgență urmând să expire din punct de vedere tehnic la 31 iulie.

Noua dată indicată de guvernul de la Palatul Chigi va fi cea a zilei de 31 decembrie, scrie publicația Notizie.it (sursa în limba italiană).

Prelungire stare de urgență Italia: autoritățile se pregătesc de al doilea val 

 

Principalul motiv pentru autoritățile din Italia vor să prelungească starea de urgență este că premierul poate aproba toate documentele necesare pentru protecția sănătății, la fel cum s-a întâmplat în primele luni de luptă împotriva Coronavirusului.

Decizia guvernului de a prelungi starea de urgență în Italia provine în principal din voința Comitetului Științific și Tehnic de la nivelul Ministerului Sănătății, având în vedere posibilitatea ridicată să apară un doilea val de infectări, undeva în toamnă.

Stare de urgență Italia: nu toate partidele sunt de acord

 

Măsura prelungirii stării de urgență provoacă discordie între principalele partide politice din Italia. Astfel, o prelungire până la 31 decembrie ar fi acceptată fără ezitare de Mișcarea de 5 Stele și de Partidul Democrat, cele două forțe principale aflate în prezent în Palazzo Chigi, în timp ce fostul premier Matteo Renzi se opune vehement. Totodată, reprezentanții Ligiii lui Matteo Salvini au declarat că nu văd "nevoia acestei prelungiri”.

Starea de urgență datorată Coronavirusului din Italia a fost declarată la 31 ianuarie după avizul Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit legislației în vigoare, starea de urgență poate fi extinsă "pe durata a șase luni, așa cum prevede legislația în vigoare, pentru a permite emiterea ordonanțelor de protecție civilă necesare”.

italia prelungeste starea de urgenta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel