Italia pregătește barăci și foste zone industriale pentru cei care intră ilegal în țară. Iată cine va fi reținut în aceste centre de detenție

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

În Italia începe monitorizarea în 12 regiuni pentru identificarea noilor structuri pentru migranți care vor fi controlate (extern) de poliție. Acestea ar putea fi construite în fostele barăci și zone industriale, departe de centrele locuite. 

În termen de două luni, Ministerul Apărării va trebui să aibă lista cu noile centre de detenție pentru migranți decise de Consiliul de Miniștri în data de 18 septembrie pentru a face față situației de urgență a migranților. O operațiune complexă, care a început deja în urmă cu câteva săptămâni după ce ministrul de Interne Matteo Piantedosi a vorbit despre posibilitatea deschiderii unei structuri în fiecare regiune. În prezent există nouă CPR-uri(centre de detenție pentru migranți) active. Cel din Torino a fost închis din cauza pagubelor provocate de cei din interior și trebuie renovat. Cine va fi reținut în Centrele de Migranți din Italia?În primul rând, aceste structuri sunt construite pentru străinii în situație ilegală care sunt considerați o amenințare pentru ordinea și securitatea publică, cei care au fost condamnați, chiar și cu o sentință nedefinitivă, pentru infracțiuni grave și cetățenii care provin din țări terțe cu care sunt încheiate acorduri de cooperare sau alte acorduri privind repatrierile. Potrivit directivelor, detenția într-un CPR este utilă pentru a evita dispersarea pe teritoriul național a persoanelor care nu au situația legală în ceea ce privește șederea lor în Italia, atunci când nu este posibilă efectuarea imediată a repatrierii lor (datorită necesității de a le stabili identitatea, deoarece sunt adesea străini fără acte de identitate, pentru a obține permis de la autoritățile consulare din țara de origine sau pur și simplu pentru a organiza operațiuni de mutare).

Chiar și cei care au cerut azil în Italia se pot regăsi într-un CPR, dar numai dacă au probleme cu legea sau dacă sunt considerați persoane periculoase sau dacă mai trebuie analizate elementele pe care se bazează cererea de protecție internațională. 

Noul Cpr din Valle d'Aosta până în Calabria: unde vor fi și cine va trebui să meargă acolo (și pentru cât timp) de Rinaldo Frignani

Începe monitorizarea în 12 regiuni pentru identificarea noilor structuri care vor fi controlate (extern) de poliție. Ne gândim la fostele barăci și zone industriale, oricât de departe de centrele locuite

În termen de două luni, Ministerul Apărării va trebui să aibă lista cu noile centre de detenție pentru repatrieri decise de Consiliul de Miniștri din 18 septembrie anul trecut pentru a face față situației de urgență a migranților, în special a celor ilegale. O operațiune complexă, care a început deja în urmă cu câteva săptămâni după ce ministrul de Interne Matteo Piantedosi a exprimat indicația deschiderii unei structuri în fiecare regiune. În prezent există nouă CPR-uri active, în timp ce cel din Torino a fost închis din cauza pagubelor provocate de cei din interior și trebuie renovat. Deci mai sunt 12 de plecat.


Unde sunt amplasate Centrele de Detenție pentru Migranți din Italia și unde vor fi construite celelalte 12?În prezent, centrele sunt în Bari, Brindisi, Caltanissetta, Roma, Torino (închis temporar, după cum am menționat), Palazzo San Gervasio (Potenza), Trapani, Gorizia, Macomer (Nuoro) și Milano. Până în prezent, există 1.338 de locuri dintr-o capacitate efectivă de 619 de locuri. Cel mai mare este centrul din Ponte Galeria, unul dintre primele foste CIE din Italia, cu 117 locuri utilizabile.

Celelalte vor trebui construite în Calabria, Molise, Campania, Marche, Abruzzo, Toscana, Emilia Romagna, Veneto, Liguria, Trentino Alto Adige și Valle d'Aosta în structuri care vor fi identificate de Apărare și apoi adaptate de Armată. Inginerii spune că se gândesc la foste barăci dar și la complexe din zone industriale care răspund nevoilor descrise de guvern: departe de centrele locuite, controlabile și perimetrale. Supravegherea va fi încredințată poliției și carabinierilor și în orice caz nu Armatei care se va limita la organizarea logistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1