Italia. Patru polițiști au ajuns la spital, după ce au fost bătuți de un român. Victimă: Atacatorul era un pachet de nervi, era greu să-l oprești

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Patru polițiști au ajuns la spital, după ce au fost bătuți de un român
Italia. Patru polițiști au ajuns la spital, după ce au fost bătuți de un român

Patru agenți de poliție au intervenit, ieri, la un tren oprit în stația Minturno, din provincia Latina, pentru a prinde în flagrant  trei persoane de naționalitate română, care participau la o înșelăciune. Doi dintre infractori au fugit, în timp ce al treilea, de douăzeci și unu de ani, i-a atacat violent pe cei patru agenți de poliție, pe care i-a băgat în spital. În altercație a fost implicată și o a cincea persoană, un profesor care se afla în același tren și care a fost rănit de tânăr.

„Ar fi trebuit să fie o operațiune a poliției ,în urma unui apel privind o estorcare. În schimb, s-a transformat într-un masacru. Există un status quo pentru cei care poartă uniforme și care au obligația de a pune în aplicare legea. Dar cum să răspunzi celor care folosesc violența împotriva ta, reprezentant al forțelor de ordine? Cu siguranță cu forță, cu forța care ne-a fost recunoscută, dar pe care nu ni se permite să o folosim, cu justificarea apărării legitime. Trebuie să mulțumim politicii și instituțiilor pentru că patru polițiști au ajuns la spital", a transmis Andrea Cecchini, secretarul general al sindicatului de poliție Celere.

„Continuarea pe această linie crește sentimentul de nesiguranță pentru cetățeni. Uitați-vă ce s-a întâmplat cu profesorul care era în tren. Dacă ar fi avut pistoale laser cu electroșoc, colegii mei l-ar fi arestat imediat pe românul violent. Din păcate nu a fost cazul și, iată, avem patru răniți", mai spune secretar general al sindicatului de poliție Celere, conform adnkronos.com.

 

„Unul dintre colegii mei a avut ghinion el fiind lovit de cinci ori..."

 

„Sunt în formă proastă, buzele mele sunt despicate și foarte umflate, după ce am primit un pumn în față. Unul dintre colegii mei a avut ghinion el fiind lovit de cinci ori. Unul dintre cei trei băieți români era într-adevăr pregătit din punct de vedere fizic. Un pachet de nervi, era greu să-l oprești", a povestit Emilio Maddaloni, unul dintre cei 4 polițiști atacați la gara Monturno, din provincia Latina.

„Era ora 7.30 dimineața și am intervenit la o caz de extorcare, raportat de o persoană în vârstă, dar am fost blocați de cei 3 băieți. Doi au fugit, iar al treilea a fost cel mai violent. După ce am fost loviți mai mulți de multe ori, am reușit să-l apucăm de mâini și picioare și să-l blocăm. Nu folosim tehnicile poliției americane, nu avem pistoale laser cu electroșoc sau altceva. Bineînțeles, la 57 de ani, când te confrunți cu un băiat de 21 de ani, tânăr și în formă, devine dificil", a conchis Maddaloni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel